Gångjärn

Gångjärn är verkligen fiffiga små prylar som finns på fler ställen än man kan tro: när du byggt en låda, ett skjul eller varför inte ett helt hus, låter gångjärnen dig både öppna och stänga luckor, dörrar och fönster snabbt och enkelt. Ett gångjärn ska göra jobbet, och ofta kanske vi inte ens tänker på gångjärnen så länge de fungerar som de ska. Det är förstås också viktigt att hitta rätt gångjärn för rätt ändamål.

Så hur väljer man då rätt gångjärn? Ibland vill du ha ett gångjärn för en dörr inomhus som ska klara av att öppnas och stängas flera gånger dagligen, och därför ställer höga krav på slitstyrka. Ofta väljer man olika typer av dolda gångjärn för dörrar inomhus. Ska du installera ett gångjärn på ett skåp, en lucka eller liknande, så är ett ledgångjärn nästan alltid rätt val. Ett ledgångjärn har två likadana delar som monteras på var sin sida av till exempel en lucka. En form av ledgångjärn är kantgångjärn, som istället för att monteras på insidan av till exempel en lucka eller en dörr, monteras på kanten. Om ett ledgångjärn är galvat, eller galvaniserat, så går det också utmärkt att använda utomhus, till exempel i trädgården. Perfekt om du har byggt en låda för trädgårdsdynorna, eller för att sätta en smidig lucka eller klaff på komposten.

Ytterligare en variant på gångjärn är de så kallade hakgångjärnen. Gångjärnet består av en fast del, som monteras på till exempel dörrkarmen eller grindstolpen, och ett gångjärnsblad. Hakgångjärn är utmärkta när du behöver ett gångjärn som klarar lite tuffare tag, till exempel som portgångjärn eller på en tyngre grind. T-gångjärnet är ett liknande gångjärn, som är vanligt att använda på mindre grindar, exempelvis trädgårdsgrindar i staket. Vill du ha ett mer dekorativt gångjärn så kan du välja ett hakgångjärn eller ett t-gångjärn med en dekorativ form eller färg, eftersom hela gångjärnsbladet är synligt. För användning utomhus bör dock alltid ett gångjärn vara av galvaniserat stål eller liknande hållbart material, för att kunna stå emot väder och vind på bästa sätt. Gångjärn är beslag med många olika användningsområden!

Köp olika gångjärn hos Harald Nyborg

Letar du gångjärn, så har du hittat rätt! Hos oss på Harald Nyborg hittar du gångjärn för alla små och stora byggprojekt i hemmet. Oavsett om du ska byta ut ett trasigt ledgångjärn eller kantgångjärn på trädgårdsboden, eller om du ska utrusta din nybyggda grind med ett stadigt hakgångjärn, så hittar du det du söker hos oss. Våra gångjärn finns i flera modeller och storlekar, alla lika starka och tåliga. Hög kvalitet, bra priser och ett brett sortiment garanterar att du hittar det du söker hos oss på Harald Nyborg. Vi erbjuder gångjärn och andra beslag från marknadens ledande tillverkare, för att du ska kunna känna dig trygg med att du monterar ett nytt gångjärn som håller. Här hittar du helt enkelt billiga gångjärn av hög kvalitet, och kan alltid handla med flera trygga och smidiga betalmetoder. Välkommen in!