Spik

När du ska fästa trä är förmodligen hammare och spik det mest naturliga valet. De allra flesta känner sig nog bekväma med att spika, men faktum är att det finns en del att ta hänsyn till när du väljer spik och metod. Oavsett om du är en entusiastisk amatör när det kommer till snickeri, eller om du är yrkesverksam snickare, så hittar du spiken du söker här hos oss. Vare sig du använder dig av den klassiska hammaren för att slå in spiken, eller om du är utrustad med en modern spikpistol, så finns olika spikar för olika ändamål och projekt. Det är alltid viktigt att du väljer rätt spik för just ditt byggprojekt, för att resultatet ska hålla bättre och bli snyggare.

Välj rätt spik för jobbet

Den mest klassiska spiken är den så kallade trådspiken, som har många olika användningsområden, men är vanligast vid snickeriarbeten av olika slag. Vissa typer av trådspikar har möjlighet att sänka ner spikhuvudet och sedan målas över, vilket kan vara en fördel vid diverse snickarprojekt. Skruvspik är en annan variant som är bra att använda när du vill att spiken ska sitta bra. Den är därför extra bra att använda om du till exempel ska fästa spånskivor på väggen eller fästa golvplankor. Det finns även stålspik, pappspik, ankarspik, kopparspik, mässingsspik och mycket mer. En mässings- eller kopparspik kan vara snyggt att använda om du inte vill måla över spiken utan vill ha den som dekor. Nubb är ytterligare en sorts spik som är lite mindre och kortare, och som ofta används för att fästa till exempel mjuka material som mattor eller möbeltyg. Det finns alltså spik i många olika material och utföranden. Det är därför viktigt att ta reda på vilken typ av spik som passar bäst för just ditt byggprojekt. Det är exempelvis inte en bra idé att använda elförzinkad spik utomhus då den troligen kommer att rosta. Utomhus lämpar sig kanske rostfritt stål eller galvaniserat stål bättre. Inomhus kan du däremot använda järnspik eller förzinkad spik med gott resultat.

Köp billig spik hos Harald Nyborg

Hos oss på Harald Nyborg hittar du allt material du behöver för dina bygg- och renoveringsprojekt. I vårt stora sortiment hittar du produkterna som gör jobbet lättare och bättre, för att du ska kunna förverkliga just dina byggdrömmar. Oavsett om du är hemmafixare eller proffssnickare så hittar du spik för alla typer av projekt här hos oss. Alla våra produkter kommer från marknadens ledande tillverkare och håller därför hög kvalitet. Vi har dessutom låga priser på alla våra varor; prisgarantin innebär att du kan känna dig trygg med att du alltid får det bästa priset på det du behöver hos oss på Harald Nyborg. Vår prisgaranti innebär att om du hittar samma produkt billigare hos någon annan så ger vi dig ett ännu lägre pris.