Transformatorer

En transformator omvandlar spänningen i en elektrisk krets så att du kan använda till exempel LED-lampor, dimmers och julbelysning på ett tryggt och säkert sätt. Det är alltså transformatorns jobb att omvandla spänningen från det vanliga elnätet till olika elektriska apparater. Man kan därför säga att en transformator fungerar som en länk mellan elapparater och eluttag. En del elektriska apparater och lampor har egna inbyggda drivdon, men ibland behöver du komplettera med en transformator för att elen ska fungera. Du behöver med andra ord köpa en transformator. Här har vi samlat transformatorer till belysning och elapparater, och du beställer smidig online – alltid till bra priser och med snabba leveranser.

Välj rätt transformator

Syftet med en transformator är alltså att omvandla spänning till det värde som belysningen eller apparaten är tillverkad för. Men det är viktigt att du väljer rätt transformator. Den ska matcha både primärspänningen, alltså 230 V från eluttaget, och sekundärspänningen, vanligen 12 eller 24 V på den belysning eller den elektriska apparat du vill ansluta. I en transformator finns två spolar som antingen ökar eller minskar spänningen. Spolarna är lindade runt en kärna. När ström går igenom den ena spolen skapas ett magnetfält som konverterar och anpassar spänningen på den andra spolen för att kunna leverera elen effektivt och säkert. Felbelastning av systemet kan skada utrustningen och leda till överhettning. Tycker du att det är svårt och krångligt att veta vilken transformator som passar ditt ändamål är du är välkommen att kontakta vår kundtjänst. Du når oss smidigt via chatten här på sidan eller via e-post.

Transformator till el snabbt och enkelt online

Visst är det mysigt med en ljusslinga runt fönstret, julbelysning i december och utomhusbelysning i trädgården under den mörka årstiden? I vårt sortiment finns transformatorer från olika kvalitetstillverkare. Vi erbjuder bland annat en transformator till belysning. Kanske behöver du en transformator till julbelysning eller till olika LED-lampor? Mycket julbelysning levereras med transformatorer, men om det saknas måste du köpa en transformator med rätt spänning och kapacitet för att inte skada lamporna i belysningen. Här finns också en transformator till LED-lampor som kan användas ute i trädgården. Den omvandlar vägguttagets normala 230 V till lampornas 12 V-system och är anpassad för att klara utomhusbruk. Till utomhusbelysning är det viktigt att välja en transformator som är avsedd för utomhusbruk och som klarar påfrestningar från väder och vind. Transformatorn ska också ha tillräckligt stor kapacitet för att kunna driva belysningen utan risk för att systemet överhettas eller orsaka andra skador. Vill du kunna använda din kylbox i ett vanligt vägguttag behöver du också en transformator. Vi erbjuder bland annat en transformator som passar till de flesta kylboxar i vårt sortiment. Välkommen att köpa en transformator hos Harald Nyborg. I vår webbutik handlar du snabbt och enkelt med flera betalningsalternativ att välja mellan och med 30 dagars öppet köp och returrätt.