Vägguttag

Vägguttag i hemmet kan man nästan aldrig få för många av. Oavsett om du vill ha någonstans att koppla in lampor, din TV eller någon annan fast inredning, eller om du behöver eluttag för att kunna dammsuga eller torka håret med hårtork, så är eluttag av olika slag alltid praktiska att ha till hands. För att snabbt kunna ladda till exempel mobil eller dator, kan det dessutom vara praktiskt att komplettera sina vanliga utanpåliggande eluttag i väggen med eluttag med USB. Eluttag med USB finns både som infällda och utanpåliggande och kan med fördel placeras bredvid sängen, vid skrivbordet eller andra platser där du vill kunna koppla in din elektronik. Att installera ett helt nytt vägguttag någonstans där du behöver det måste oftast göras av en behörig elektriker, men du kan själv byta ut befintliga vägguttag om du helt enkelt vill byta stil. Det är också vara viktigt att byta trasiga eluttag och strömbrytare om de gått sönder eftersom de inte längre är garanterat säkra. När du byter till ett nytt eluttag är det dessutom viktigt att de har ett så kallat petskydd. Du ska också alltid köpa material av hög kvalitet som är godkända för elinstallationer i Sverige.

Byt till nya eluttag i väggen

Att byta till nya vägguttag kan göra mycket för hur rummet ser ut som helhet. Därför finns vägguttag i olika utföranden så att du ska kunna hitta ett som passar just din stil och smak. Gillar du den moderna stilen kan du satsa på ett vitt, diskret eluttag med rena, raka linjer. Vill du istället att ditt eluttag ska synas lite extra kan du välja ett svart eluttag med rundade kanter för en mer retroinspirerad stil. Eluttag finns också som infällda varianter, perfekt när du vill att uttaget ska synas så lite som möjligt. Eluttag finns dessutom både som jordade och ojordade, för olika platser i hemmet. Idag är det vanligt att alla eluttag i hemmet är jordade. Sedan 1994 finns inte längre något undantag som säger att ojordade eluttag får användas i till exempel sovrum och vardagsrum. Det är därför viktigt att tänka på att installera jordade eluttag vid till exempel renovering.

Köp nya eluttag hos Harald Nyborg


Hos oss på Harald Nyborg hittar du vägguttag och eluttag i olika utföranden, från jordade dubbeluttag med petskydd, till 4-väggsuttag när du behöver många uttag på samma plats, infällda eluttag med USB när du vill ha en diskret laddstation för läsplattan eller telefonen till ojordade 2-väggsuttag för utbyte av befintliga eluttag där du inte har bytt till jordade uttag ännu. Hos oss hittar du alla produkter du behöver för att byta eluttag, till riktigt bra priser. Alla produkter i vårt stora utbud kommer från marknadens ledande och mest välkända leverantörer och håller alltid hög kvalitet. Vår prisgaranti gör dessutom att vi matchar priset om du hittar en vara billigare hos någon av våra konkurrenter.