Inomhusbelysning

Visst är det härligt med ett hem som är inrett precis så som du vill ha det? Att själv få välja stil, funktion, inredningsdetaljer och textilier gör mycket för att bostaden ska kännas som ett riktigt hem. En mycket viktig detalj när du inreder ditt hem är belysningen. Inomhusbelysning behövs i alla hemmets rum, både för att det ska bli funktionellt och för att skapa den rätta stämningen. Inomhusbelysning kan vara både i form av fasta installationer som takarmaturer eller inbyggnadsspots, och som mer flyttbara ljuskällor. En golvlampa, taklampa, fönsterlampa eller bordslampa kan du enkelt flytta på och förändra belysningen i ett rum med. Att skaffa en ny bordslampa kan förändra stämningen i ett rum och lyfta hela inredningen snabbt och enkelt.

Inred med lampor inomhus

När du ska inreda ditt hem med lampor och belysning ska du först fundera över allmänbelysningen. Allmänbelysning kan du få både med hjälp av snygga taklampor och med golvlampor som ger ett spritt ljus i rummet. Allmänbelysningen ska framför allt vara praktisk, varför det är viktigt att du kan lysa upp hela rummet. Komplettera sedan din allmänbelysning med praktisk arbetsbelysning. Det kan till exempel vara lampor över köksbänken som ger dig ett bra ljus när du lagar mat eller bakar eller en läslampa vid favoritfåtöljen. Allmänbelysningen och arbetsbelysningen kan sedan med fördel kompletteras med stämningsbelysning. Stämningsbelysning kan vara i form av mysiga fönsterlampor, bordslampor eller vägglampor. Du kan också skapa stämning genom att placera ljusslingor vid fönster eller i bokhyllan. Varför inte hänga upp en slinga med ljusbollar inomhus för en mysig stämningsbelysning som också fungerar som nattlampa för de mörkrädda? Stämningsbelysning kan dessutom bli snygga inredningsdetaljer.

Gillar du den lite ruffiga stilen kanske en industrilampa på väggen ger den där stämningen du söker? Vill du ha ett barnrum i riktig djungelstil? Då kanske en lampa med djurmotiv är det rätta valet. En vit kökslampa passar utmärkt om du gillar den lantligt romantiska stilen, eller helt enkelt vill ha en stilren lampa som passar med allt. Om du vill ta din belysning till nästa nivå kan du gå ett steg till: punktbelysning. Punktbelysning kan användas för att lysa upp tavlor och konst, eller varför inte dina favoritföremål på hyllan? Punktbelysning kan också användas som arbetsbelysning i till exempel garderoben eller vid skafferiet och ger då en bra belysning som låter dig hitta det du letar efter i skåpen. Genom att sätta upp spotlights, klämspottar eller en riktad lampa så kan du lyfta fram det du vill ska synas i ditt hem och tar din inredningsstil till nästa nivå.

Köp belysning hos Harald Nyborg

Hos oss på Harald Nyborg hittar du inomhusbelysning för alla hemmets rum, oavsett om du letar efter en lampa att hänga ovanför köksbordet, en ny sänglampa, en golvlampa eller något annat. Hos oss hittar du produkter av hög kvalitet till bra priser, allt från marknadens mest välkända tillverkare. Vår prisgaranti innebär dessutom att du får ett ännu lägre pris av oss om du hittar samma produkt billigare någon annanstans.