E27

Osäker på vilken sockenstorlek du behöver? E27-lampan är den vanligaste och mest använda typen av glödlampa och kallas ibland även för Edison storskruv. Den används i exempelvis taklampor och golvlampor och har en större sockel än E14-modellen. Här har vi samlat ett stort urval av LED-lampor med E27-sockel med glober i olika storlekar och former. Välj mellan dekorativa filamentlampor med gyllene glas för användning i öppna armaturer och lågenergilampor med plastglob i en- eller flerpack. Som alltid erbjuder vi detta, och mycket mer, till riktigt bra priser utan du behöver tumma på kvaliteten.

E27 lampa en vanlig och användbar ljuskälla

Sockeln är ljuskällans bas, alltså den del som du ansluter till lampan eller armaturen. När det är dags att byta ut ljuskällan måste du välja en ny ljuskälla med samma sockelstorlek som den gamla. Lampor med benämningen E27 är en av de vanligaste sockelstorlekarna, kanske den vanligaste. Siffran 27 betyder att sockelbredden är 27 mm bred. Här har vi samlat ett brett utbud av LED-lampor E27. Lampor med LED blir allt mer populärt och finns i en mängd olika storlekar, former och utseende. När du byter ut dina gamla glödlampor mot LED E27 minskar du energiförbrukningen och får en ljuskälla som är hållbar och varar längre. Det är alltså en bra idé att byta till LED både för miljön och plånboken. Du kan välja en lampa med LED och sockel E27 med en varm eller kall färgtemperatur. Färgtemperaturen mäts i enheten kelvin och du kan välja ljuskällor med allt från ett kallt, nästan blått ljus, till ett varmvitt sken. Ljusstyrkan på LED-lampor brukar anges i enheten lumen. På gamla glödlampor mäter man effekten i watt. Du kan också välja en dimbar E27 LED-lampa. Även här finns ljuskällor i olika former och färgtemperaturer. Använd dock inte ljuskällor som inte är dimbara med en dimmer.

Praktisk, miljövänlig och modern – lågenergilampor E27

Byt ut en gammal glödlampa hemma i en armatur till en E27 LED-lampa. Då får du en hållbar ljuskälla som ser ut som en vanlig glödlampa. Välj LED-lampor från bland annat Philips och Nordlux. Lampor med LED och E27-sockel finns i många olika utseenden. Anpassa atmosfären efter aktiviteten hemma genom att välja en LED-lampa med dimmer och inställbar ljusstyrka. Och väljer du en Smart LED Warm to Cool-lampa från Philips kan du till och med koppla upp lampan mot ditt wifi och styra den med hjälp av en app. Oavsett om du gillar den klassiska glasgloben eller föredrar den moderna plastvarianten hittar du rätt modell vårt sortiment. Vi erbjuder ett stort sortiment av billiga glödlampor E27 – ibland har vi dessutom rea på våra LED-lampor!

På Harald Nyborg är det enkelt att beställa ljuskällor online! Lägg önskade produkter i varukorgen, välj betalningsmetod och snart har du fått hem dina nya lampor! Vi erbjuder öppet köp i 30 dagar.