Tillbaka
  • 30 dagar bytes & returrätt
  • Delbetalning
  • Prisgaranti
Trygg E-handel
Priser är exklusive moms
Din varukorg är tom

Inred med ljus

Inred med ljus

När hösten smyger på och det blir allt mörkare ute behövs det mer ljus i hemmet. Det är stor skillnad på olika lampor för att skapa en behaglig och trevlig miljö att umgås, arbeta och mysa i. 

Välj belysning efter rummet

Belysningen i ett rum ska vara en del av inredningen som lyfter rummet med både färg och form. Har du mörka ytor i ett rum så absorberar dessa ljuset och rummet behöver då mer lampor för att kännas upplyst och välkommet. Ljusa ytor däremot reflekterar ljuset och gör att rummet inte kräver lika mycket belysning.

 "Belysning skapar vackra skuggor på väggarna

som även ger mer liv till rummet"


Lampor finns i alla olika stilar, storlekar och utföranden men det är inte bara lampans utseende som ger en inredningsdetalj utan även lampans ljussken. Belysning skapar vackra skuggor på väggarna som även det ger mer liv till rummet. Tänk därför på att även inreda med skuggor. Ett tips för att skapa vackra skuggor i rummet är att placera ljuskällorna i olika nivåer. Det kan du göra genom att kombinera olika typer av lampor.

TaklampaTaklampa

Taklampan är den viktigaste ljuskällan i rummet som även är en stor del av inredningen i rummet. Det finns många olika varianter att välja mellan som takpendlar, ljuskronor, takplafonder och takspotlights. Välj en större lampa eller använd flera mindre. Placera gärna taklampan ovanför soffbordet eller matbordet för att öka samhörighetskänslan.

Taklampans uppgift är att sprida ett behagligt allmänljus i rummet. Har du ett större rum behövs det fler ljuspunkter för att skapa stämning. Komplettera därför din taklampa med flera mindre lampor.

Golvlampa

Som ett komplement till taklampan kan en golvlampa både bli rummets mittpunkt eller en mer diskret mysbelysning. En golvlampa är perfekt när du vill ha en armatur som inte behöver vara ansluten till en vägg eller sitta fast i taket.

En golvlampa där du själv kan rikta ljuset passar utmärkt som läslampa bredvid favorit fåtöljen eller bredvid en soffa. Att använda en golvlampa är perfekt för att få in ljus i ett rum samtidigt som det kompletterar inredningen och ger en stark mysfaktor.

Vägglampa

VägglampaEn vägglampa har på senaste tiden blivit en riktig inredningsdetalj som fungerar lika bra bredvid sängen, soffan eller som en snygg detalj på vilken vägg som helst.

För en mörk hall eller korridor är vägglampan som klippt och skuren då den tar lite plats och inreder väggen både med själva armaturen, dess lyse och de skuggor som bildas. Tänk på att du får snyggast ljus med två vägglampor med svagare ljus än med en med stark belysning.

Bordslampa

Använd en bordslampa för att finjustera stämningen i ett rum med mindre punktbelysning. Använd den på skrivbordet, i fönsterkarmen, bredvid sängen eller på vilket bord som helst. Skapa en hemtrevlig känsla i rummet men flera mindre armaturer. Bordslampan passar både som en snygg inredningsdetalj och för att få ett behagligt arbetsljus.

BordslampaSka du använda bordslampan på ett skrivbord för att få arbetsljus tänk då på att sätta lampan på din vänstra sida om du är högerhänt så du inte får skuggor när du skriver. En lampa i fönstret skapar stämning både i rummet och utifrån från gatan.

Mysbelysning

För att få till en riktig mysbelysning i höstmörkret är mindre dekorativa lampor och ljusslingor att föredra och självklart klassiska levande ljus av alla dess slag. Dra en ljusslingor bakom en möbel, längs en vägg eller i gardinstången så får du ett behagligt ljus. Tänd ljus av alla dess slag,  levande,  ljuslyktor och batteridrivna, mys ner dig i soffan och bara njut.

Du har inga varor i din kundkorg.

Kategori