Tillbaka
  • 30 dagar bytes & returrätt
  • Delbetalning
  • Prisgaranti
Trygg E-handel
Priser är exklusive moms
Din varukorg är tom

Välj rätt LED-lampa

Välj rätt LED-lampa
De hederliga glödlampornas tid är borta och har istället ersatts av LED-lampor. Det finns en hel djungel av olika lampor och att välja rätt styrka är lättare sagt än gjort. Fördelarna med en LED-lampa är så pass stora att du inte har råd att va utan.

 

Vad är en LED-lampa?

LED står för Light Emitting Diode, vilket är lysdiod på engelska. En LED-lampa är alltså en lampa som är uppbyggd av en eller flera högintensiva lysdioder. Det finns många som tycker att LED-lampor både är dyrare och svåra att hitta rätt ljusstyrka på, därför listar vi de största fördelarna med LED-lampan och hur du enklast hittar rätt.

Spara energi

välj led-lampaDu kan med fördel byta ut en vanlig glödlampa mot en LED-lampa. En LED-lampa avgör nästan ingen energi på värme som en vanlig glödlampa gör utan använder mer energi till ljus. Därför blir det inte lika mycket ”spill” av energi på en LED-lampa till skillnad från den traditionella glödlampan.

Kostnadseffektiv

Då LED-lampan använder nästan all sin energi till ljus istället för värme kan du spara energi på omkring 80% i jämförelse med en vanlig glödlampa. En LED-lampa har en livslängd på 15 000-25 000 timmar till skillnad från den traditionella glödlampan som endast brinner i cirka 1000 timmar.
På grund av all energibesparing samt en längre livslängd blir LED-lampan mer kostnadseffektivt över tiden trots att de kostar lite mer att köpa in.

Miljövänligt

LEd miljövänligtLED-lampor innehåller inte några skadliga ämnen som bly, kvicksilver eller halogengas som är skadligt för vår natur. LED utger inte heller någon strålning som är skadligt för material i vår omgivning.
Tack vare att livslängden är betydligt längre på en LED-lampa blir det en stor minskning på alla lampor som slängs och återvinns. Eftersom att även energiförbrukningen är lägre än en glödlampa bidrar det till att det inte krävs lika mycket el. Allt detta bidrar till en renare natur och en besparing på våra naturtillgångar.

Från watt till lm

Förr mätte man på ett felaktigt sätt ljusstyrkan i Watt, men nu mäts det i Lumen. Lumen är måttet på ljusflödet som beskriver hur mycket en ljuskälla ger. Genom att ange ljusflödet i lumen kan man direkt jämföra lampornas ljusstyrka. Att jämföra watt är inte längre meningsfullt utan kan snarare vara missvisande.

från watt till lm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välj rätt LED-lampa

välj led-lampa

Du har inga varor i din kundkorg.

Kategori