Cykellyktor & reflexer

Det är viktigt att du syns ordentligt när du är ute i trafiken och det är mörkt ute. Här hos oss på Harald Nyborg kan du köpa reflexer så att du får en säker cykelfärd när det är mörkt eller när det är dåligt väder. Vi har allt du behöver för en lagenlig och trafiksäker cykeltur. Vi har framlyktor, baklysen och reflexer som enkelt kan monteras på styret, pakethållaren och ekrarna. Här finns uppladdningsbara bak- och framlyktor och set med batteridrivna cykellampor av god kvalitet. Som alltid ser vi till att hålla priser som passar varje budget.

Cykelreflexer och cykellyktor

Oavsett om du cykelpendlar till arbetet eller om du ska på cykelsemester med familjen är det viktigt att du är väl synlig för alla förbipasserande – både på skogsvägar och när du cyklar på trafikerade bilvägar i stan. För att hjälpa dig med detta erbjuder vi ett brett sortiment av lampor och reflexer till din cykel. Här kan du bland annat köpa en framlykta, en baklykta och en reflex för en eker till din cykel. Vi erbjuder också billiga reflexvästar som du kan använda både när du cyklar och när du är ute på en promenad.

Vad säger lagen?

När du cyklar i mörker ska din cykel ha reflexanordning bak, fram och på sidan. Reflexen fram på cykeln ska vara vit, bak på cykeln ska reflexen vara röd och på sidan ska du ha en gul eller vit reflex. Sidoreflexen sätter du enkelt fast på cykelns hjul. De ökar din synlighet från sidan. Lyktan fram på din cykel ska ha ett vitt eller gult ljus och den lampan får inte blinka. Lampan ska vara så stark så att du kan se eventuella hinder som ligger 300 meter framför dig. Framlyktan ska också kunna bländas av. Lampan bak på din cykel ska ha ett rött ljus och den här lampan får faktiskt blinka. Väljer du en baklykta som blinkar måste den blinka med minst 200 blinkningar per minut. Baklyktan ska ha ett tillräckligt starkt ljus så att den syns på 300 meters håll. Det räcker faktiskt inte att ha lyktor och reflexer på din cykel. Visste du att du också måste ha en ringklocka på cykeln? Alla barn och ungdomar under 15 år ska också använda en cykelhjälm, men fortsätt gärna att använda cykelhjälm även när du är vuxen. Passa därför gärna på att beställa en hjälm och en ringklocka samtidigt som du beställer nya lyktor och reflexer till din cykel!

Köpa billiga reflexer online

Efter mörkrets inbrott är det farligare att vara ute i trafiken. Se därför till att du syns ordentligt. Reflexer och lyktor gör stor skillnad! Välkommen att köpa en billig reflex eller en cykellykta smidigt