Däck,slang & ventiler

När ditt cykeldäck är gammalt och slitet är det dags att köpa ett nytt. Med ett bra däck på din cykel minskar risken för punktering och din cykeltur blir både smidigare och roligare att cykla på. Här på Harald Nyborg finns ett brett sortiment av billiga däck och andra cykeldelar på nätet.

Stort sortiment av cykeldäck

När du ska köpa ett nytt cykeldäck behöver du först ta reda på vilken storlek och bredd du behöver och vilket mönster du önskar. Hjulstorleken är detsamma som diametern på däcket. Vanliga storlekar på cykeldäck är 16 tum, 20 tum, 24 tum, 26 tum och 28 tum. Utgå gärna från ditt gamla däck när du ska kontrollera vilken storlek du behöver på ditt nya cykeldäck. Bredden på däcket ska passa gaffeln, ramen och stänkskärmen på cykeln. Mönster på däcket beror på vilket underlag du ska cykla på. Downhill och MTB cykling på stigar och i kuperad terräng kräver ett grövre mönster på däcket. Racerdäck med ett slätt mönster passar dig som cyklar på landsväg och pendlardäck med lite större kontaktyta än ett racerdäck och bra grepp mot underlaget är optimalt för dig som cykelpendlar till jobb och skola. När ditt nya däck är på plats på din cykel ska du välja rätt däcktryck så att du får en bra väghållning, en snabbare cykel och minimal risk för punktering.

Slang eller ventiler till ett cykeldäck

Har du ingen luft i ditt cykeldäck kan det vara slangen i däcket som behöver bytas. Gillar du att fixa och trixa lite själv är det inga problem att byta cykelslangen själv. Vi erbjuder ett brett utbud av cykelslangar i olika storlekar och utföranden. Här hittar du till exempel slangar i olika storlekar med racerventiler eller med standardventiler och punkteringsfria cykelslangar med vanlig ventil. En punkteringsfri cykelslang kan självlaga ett håll upp till 3 mm stort. En ny slang ska ha samma diameter och bredd som cykelns däck. Är det bara en ny ventil du behöver till din cykel kan du beställa ett ventilset med ventil och ventilhatt.

Prisvärda cykeldäck online

Letar du efter ett nytt däck till din cykel har du kommit rätt! I vårt stora utbud hittar du däck i olika storlekar, bredder och med olika mönster. Det spelar ingen roll om du har en gammal damcykel eller en alldeles ny cykel – här finns däck för alla cykelmodeller. Vi har exempelvis kraftiga däck till BMX och MTB och vanliga standarddäck till dig som cyklar varje dag till och från jobbet. Vi har till och med vita cykeldäck! Är du på jakt efter däck till en cykel är det med andra ord här du ska börja leta! Är det istället en ny innerslang du behöver till din cykel eller en ny ventil så hittar du det här också. Är du osäker på vilken storlek eller modell du behöver är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.