Slangar & ventiler

Ingen luft i däcket? Då kan det vara dags att byta cykelslangen! Om du gillar att fixa saker kan du köpa en ny cykelslang här hos oss på Harald Nyborg och laga cykeldäcket själv. Vi erbjuder ett brett sortiment av cykelslangar och ventiler i olika storlekar och utföranden. Vi har bland annat slangar med racerventil, standardventil och punkteringsfria cykelslangar med självlagande material. Som alltid erbjuder vi dessa kvalitetsprodukter till riktigt bra priser.

Olika typer av cykelslangar och ventiler

Det kan vara lite förvirrande att köpa en ny slang till cykeln. Slangar finns i flera olika modeller, storlekar och material. På cykeldäcket ska det stå en siffer- och bokstavskombination och det är denna du ska leta efter när du ska köpa en ny slang. Det visar nämligen vilken storlek däcket på din cykel har. Märkningarna kan vara i tum respektive millimeter och därför kan du till exempel behöva en cykelslang för däck 40–622, en innerslang 12 1 2x2 1 4, eller ett cykeldäck 26x2x1 ½.

På cykelslangen kan det också finnas olika typer av ventiler. Det finns tre stora typer av ventiler. Cykelventil, ibland kallad för blixtventil eller dunlop, är en vanlig ventil och används ofta på standardcyklar. Racerventil finns ofta på racercyklar och mountainbikes, men ibland också på hybridcyklar och standardcyklar. Den sista typen är en bilventil eller schraderventil som den också kallas. Den ventilen har den stora fördelen att du kan pumpa upp däcket på en vanlig bensinstation. Den används alltså på bildäck men också på en del cykeldäck. Du bör välja den ventil som redan sitter på cykeln. När du ska köpa en ny cykelslang behöver du alltså veta vilken dimension och ventiltyp däcket har.

Lufttrycket i cykeldäcket

Vilket lufttryck du har i däcket påverkar cykelns egenskaper, kanske faktiskt mer än du tror. Du kommer att uppleva att cykel rullar lättare om du har rätt lufttryck i däcken. Det minskar också slitaget på däcken och är det bästa skyddet mot en ny punktering. Vilket lufttryck du ska ha brukar vanligtvis stå på däcket. När du har bytt slang är det alltså viktigt att pumpa upp däcket och sedan är du redo för nya cykelutmaningar!

Billig cykelslang och ventil till ditt cykeldäck

Börja här hos oss på Harald Nyborg när du behöver en ny cykelslang eller ventil till din cykel. Här kan du också hitta ventilset. Vi erbjuder ett stort utbud så att du snabbt och smidigt kan hitta vad du söker. Vi ser helt enkelt till att du får de bästa förutsättningarna för att hålla din cykel i gott skick genom att tillhandahålla produkter till en kostnad som passar varje plånbok. Ibland kan du också hitta cykelslangar och ventiler på rea! Kika nu igenom vårt sortiment av cykelslangar och ventiler. Kanske är det en cykelslang till 12, 16 eller 28 tum däck du letar efter?