Akrylfärg

Har du aldrig måla med akrylfärg är det hög tid att prova. Akrylfärger har nämligen många fördelar. De är till exempel flexibla att arbeta med och torkar snabbt. Akrylfärg passar därför lika bra till barn som till vuxna nybörjare och konstnärer. Här hos oss på Harald Nyborg finns billig akrylfärg som du enkelt beställer direkt på nätet – självklart med flera betalningsalternativ att välja mellan och snabba leveranser. Köp akrylfärg hos Harald Nyborg och upptäck konstnären inom dig redan idag!

Vad är akrylfärg?

Akryl är en vattenbaserad färg som innehåller pigment och akrylbindemedel. Färgen är vattenlöslig tills den torkat och detta tillsammans med att den är lättarbetad och snabbtorkande gör den till en populär billig hobbyfärg. Olika akrylfärger kan blandas med varandra för att du ska få exakt den färgnyans du önskar och vill du att färgen ska bli lite mer transparent kan du tillsätta några droppar vatten. Att färgen torkar snabbt tycker det flesta är positivt, de flesta akrylfärger torkar på cirka 30 minuter, men om du får färg någonstans där du inte vill ha färg ska du tvätta bort färgen innan den torkar. Skulle dock färgen redan torkat kan du prova med ett fläckborttagningsmedel.

Måla med olika tekniker

När du väljer att måla med akrylfärger kan du använda flera olika målartekniker. Att måla med en pensel känns kanske självklart för de flesta men du kan också prova att använda en svamp eller en trasa. För att göra olika mönster kan du prova en målarkniv eller schabloner. Skulle målningen inte bli riktigt som du hade tänkt dig väntar du bara tills färgen har torkat och sedan kan du måla över den och måla motivet en gång till. Måla en vacker tavla på en canvasduk eller testa att måla på papper, läder, stenar, trä, glas eller metall. Varför inte måla en bård på väggen i barnens rum, skapa en fin bordsplacering till festen eller dekorera krukor till hemmet? Vill du fixera färgen kan du avsluta med en fernissa. Med billiga hobbyfärger är det lätt att vara kreativ!

Stort utbud av akrylfärg – billigt på Harald Nyborg

På Harald Nyborg beställer du billig färg snabbt och enkelt online. Här kan du köpa akrylfärg i många olika färger, allt från vit akrylfärg till röd, rosa, blå, grön, gul, svart och många andra kulörer. Vi erbjuder också akrylfärg i set med härliga färgskalor. Du kan också satsa på ett komplett set med akrylfärger, staffli, penslar och mycket mer. Det är en perfekt present till en kreativ vän! Att köpa färg på nätet hos oss är inte svårt och krångligt. Lägg den bästa akrylfärgen i varukorgen och välj det betalningsalternativ som passar dig. När vi får din beställning packas den och skickas hem till dig med en snabb leverans. Snart kan du börja måla!