Krok

För att du ska lyckas med ditt fiske behöver du kvalitativa och hållbara fiskegrejer. Vi har effektiva krokar, flugor och häcklor som tar ditt fiske till en ny nivå. Här finns häcklat bete med självlysande pärla för mörkerfiske, riggar med äkta fiskskinn för saltvattensfiske och trippelkrok för gammelgäddan i badsjön. Kika på vårt utbud och glöm inte att fiska efter vår återkommande rea!

Krok till fiske

Ska du fiska med krok är en vass krok en viktig del av din fiskeutrustning. Har du en krok som inte är vass eller en krok som inte är anpassad i storlek efter den fisk du ska fiska är risken stor att du tappar fisken. Och detta är aldrig roligt, det kan varenda fiskare intyga! Det spelar ingen roll hur bra beten du har – är inte kroken vass kommer du troligtvis inte fånga någon fisk i alla fall. Utbudet av krokar är stort, och det finns fiskekrokar anpassade efter olika fiskemetoder. Det gemensamma för alla fiskekrokar är dock att de ska hjälpa dig att få fisken på kroken. Här kan du bland annat köpa långa krokar med hullingar som passar perfekt för fiske med mask och trekrokar för fiske av stora fiskar.

Häckla för fiske till havs

En häckla för fiskare passar bra för havsfiske. När du ska fiska på stora djup behöver du nämligen lite annan fiskrutrustning än den du använder för fiske i insjöar. I havet finns många fler fiskarter och det finns häcklor anpassade efter olika fiskar, till exempel sill, makrill och torsk. Häcklor med krokar passar alltså mycket bra att använda när du ska fiska i saltvatten. De är superskarpa och mycket starka.

Vilket fiskedrag är bäst?

Vilket fiskedrag du ska använda beror bland annat på hur djupt vattnet är där du ska fiska, om vattnet är grumligt eller klart och temperaturen i vattnet. Färgen på draget kan också vara avgörande för fiskelyckan. Det kan därför vara bra att ha drag i både ljusa och mörka nyanser för att enkelt kunna anpassa sig efter rådande fiskesituation. Det finns också fiskedrag utformade efter olika fiskarter. Vill du få en gädda på kroken behöver du helt enkelt ett drag som lockar just gäddor och det samma gäller för andra fiskar. Att välja rätt fiskedrag är alltså viktigt och kan vara skillnaden mellan fångst och inte fångst.

Få fisken att nappa med rätt fiskeutrustning

Oavsett vilket fiske du föredrar har vi fiskeutrustningen till dig. Här hittar du krokar till fiske, till exempel billiga trekrokar, och fiskbeten, häcklor och olika fiskedrag. Ta en djupdykning i vår uppsjö av fiskeutrustning – vi på Harald Nyborg är riktiga fenor på bra produkter för fiske till billiga priser. Här handlar du också alltid med snabba leveranser och har flera betalningsalternativ att välja mellan. Kontakta vår kundtjänst om du har några frågor, vi hjälper gärna till!