Wobbler

En wobbler är ett fiskedrag som ofta används tillsammans med kastspö och rulle. Till skillnad från en spinnare som också kan snurra rör sig bara en wobbler i sid- och höjdled. Den imiterar helt enkelt en liten fisk. Det tycker många fiskar är oemotståndligt och försöker att fånga det lilla fiskedraget. Vilket i sin tur innebär att du får napp! Ordet vobbla betyder just kränga eller slingra och det är precis det en wobbler gör när du fiskar med den. Wobbler passar dig som vill fiska efter rovfiskar, till exempel abborre, gädda, gös och öring.

Wobbler – ett effektivt fiskedrag

Den som gillar spinnfiske har säkert provat att använda en wobbler som fiskedrag. Vid spinnfiske kastas och vevas ett bete ut i vattnet för att locka fisken att hugga. Om du inte får något napp kan du prova att göra olika tempoväxlingar eller så kallade spinnstopp. Just detta oregelbundna fisket kan få rovfisken att hugga lite lättare. Spinnfiske passar i de flesta vatten där rovfiskar finns. Välj ett spö, en rulle och en lina som är anpassade efter den fisk du vill fiska. Sätt sedan fast ett fiskedrag. En vobbler som liknar en fisk är ett bra bete till flera rovfiskar.

Olika typer av wobbler

Det finns wobbler med olika vikter. Lite lättare wobbler används för mindre rovfiskar och tyngre wobbler för större fiskar. Är du på jakt efter gammelgäddan kan du behöva en riktigt stor och tung wobbler. Fiskedragen finns också i många olika färger. I princip är det så att ju djupare du väljer att fiska, desto färre färger på fiskedragen kommer att vara synliga. Blått är faktiskt den färg som syns bäst på djupet, medan rött är den färg som först försvinner. Vilken färg du ska välja på din nya wobbler beror alltså på hur djupt du ska fiska. I klart vatten är det vanligtvis bäst att använda fiskedrag som imiterar en riktig fisk så bra som möjligt. I grumligt vatten däremot, när fiskarna har svårare att se andra fiskar, kan det vara smartare att välja wobbler i mer klara färger för att få en så tydlig siluett som möjligt. Det räcker dock inte bara med att bedöma om vattnet är klart eller grumligt, även ljusförhållandet spelar in. En solig dag kan det därför vara effektivt med en wobbler som är ljus och som glittrar och på kvällen när det är mörkt kan du prova en mörkare wobbler.

Beställ wobbler på Harald Nyborg

Ta med dig lite olika fiskedrag på nästa fisketur för att öka chanserna att få napp. Smart förvaring av fiskedrag underlättar och därför är det bra att sortera dina olika drag i en låda efter färger och storlek. Efter fisketuren blir det då också enkelt att rengöra fiskedragen och lägga tillbaka dem i lådan. Beställ wobbler smidigt online till bra priser och med snabba leveranser här hos oss på Harald Nyborg!