Kettlebells

Att motionera regelbundet är viktigt för att både kroppen och knoppen ska må bra. Här har vi samlat flera olika kettlebells, från 2 kg upptill 24 kg. Kettlebells är ett uppskattat redskap för enkel och effektiv träning. Träningsredskapet används över hela världen för att träna styrka, kondition, flexibilitet, smidighet och reflexer. Här hos oss på Harald Nyborg kan du köpa en kettlebell till ett riktigt bra pris – alltid med snabba leveranser och öppet köp i 30 dagar!

Träna med en kettlebell

En kettlebell är en vikt i järn, stål eller betong och på den finns ett handtag. Många kettlebells har också en mjuk gummibeläggning för att förhindra repor och skador i golvet. Att träna med en kettlebell har många fördelar. Det är enkelt att komma igång och ger träning för hela kroppen. Du kan träna både inomhus och utomhus och det finns många olika typer av smarta övningar som ger både tidseffektiv och bra träning. Och det är faktiskt en rolig träningsform där du snabbt kommer att märka resultat! Att din kettlebell är enkel att stoppa undan och förvara gör ju inte saken sämre, eller hur? Det är helt enkelt ett effektiv och prisvärt träningsredskap för hela kroppen.

När du tränar med en kettlebell bygger du muskler men du förbättrar även din uthållighet och stärker ditt balanssinne och din koordination. För att inte riskera skador är det viktigt att du väljer en kettlebell med en vikt som passar dig och att du utför övningarna med rätt teknik. Vilken vikt du ska välja beror på om du är man eller kvinna samt om du är tränad eller otränad. Ska du träna överkroppen kan du gärna välja en kettlebell med en något lägre vikt och vid underkroppsträning en något tyngre kettlebell.

Har du aldrig tränat med en kettlebell är det bra att börja med några enklare övningar för att få till tekniken. När dessa sitter kan du öka svårighetsgraden på övningarna. En bra övning att börja med är till exempel en kettlebell swing eller en kettlebellsving som det också kallas. Stå med benen brett isär med din kettlebell framför dig på golvet. Ta tag i handtaget och svinga din kettlebell mellan benen och ställ dig sedan upp med en explosiv rörelse.

Köp kettlebells billigt online hos Harald Nyborg

Var kan man då köpa billiga kettlebells? Jo, det gör du enkelt och smidigt här hos oss på Harald Nyborg. Här finns kettlebells för nybörjaren och här finns kettlebells för erfarna styrketränare. Vi erbjuder ett riktigt bra pris på våra kettlebells och ibland kan du till och med fynda en kettleball på rea. Vill du bygga ett eget hemmagym kan du köpa ett paket med kettlebells billigt här. Välj då gärna en lättare kettleball för lättare träning och en lite tyngre kettleball för att utmana dig själv lite grann.

Redan på 1800-talet blev kettlebells ett populärt träningsredskap bland tyngdlyftare där och sedan dess har populariteten vuxit och nu används kettlebells över hela världen.