Pilatesbollar

En pilatesboll är ett träningsredskap som helt enkelt är en stor uppblåsbar boll. Att träna med en pilatesboll är ett skonsamt sätt att stärka kroppens inre och yttre muskler på samtidigt som du tränar upp ditt balanssinne. Alla – äldre, vuxna och barn – kan använda en pilatesboll. Oavsett om du tränar utomhus i trädgården, hemma i vardagsrummet eller på gymmet är pilatesbollen ett perfekt träningsredskap för att hålla kroppen vid god vigör. Vi erbjuder ett stort sortiment av pilatesbollar. Välj mellan röda, blåa och silverfärgade fitnessbollar, mellan 55 och 75 centimeter stora. Du beställer enkelt en ny pilatesboll i vår webbshop till ett riktigt bra pris och får den smidigt hemlevererad.

Träning med en pilatesboll

En pilatesboll eller fitnessboll är ett smart och enkelt träningsredskap som blivit mycket populär i de svenska hemmen. En av pilatesbollens många fördelar är just att den är rund. Man brukar säga att den ger ett ostabilt underlag. Det innebär att du måste hålla balansen under träningen och på så sätt blir du både mer stabil och stark. En pilatesboll kan användas både för att stärka musklerna i mage, rygg, armar och ben och för att träna upp balanssinnet. Pilatesbollar rekommenderas också ofta av sjukgymnaster i samband med rehabilitering efter exempelvis idrottsskador eller vid ryggproblem. Det finns alltså många olika träningsalternativ och när du inte använder din pilatesboll är den enkel att förvara.

De vanligaste övningarna på en pilatesboll är olika coreövningar där mage, höft och nedre ryggen stärks. En enkel nybörjarövning är att sitta på pilatesbollen med armarna längs sidorna och fötterna i golvet. Lyft sedan fötterna en i taget och håll kvar i några sekunder. En annan övning är att göra crunches, en effektiv magövning. Lägg dig på rygg på pilatesbollen med böjda ben och fötterna i golvet. Spänn magmusklerna och gör en klassisk sit-up.

Vilken pilatesboll passar dig?

Pilatesbollar finns i olika storlekar med olika diameter. Hur stor pilatesboll du ska köpa beror på hur lång du är. Är du lång behöver du helt enkelt en pilatesboll med större diameter och är du kort behöver du en mindre boll. Ett enkelt sätt att avgöra vilken storlek på pilatseboll du behöver är att dra bort en meter på din längd. Är du 165 cm lång ska du då alltså välja en pilatesboll med en diameter på 65 cm. Här kan du hitta fitnessbollar som är 55 cm, 65 cm och 75 cm stora. När du pumpar upp pilatesbollen ska du pumpa upp den så mycket det går. Vänta sedan i några timmar och pumpa sedan lite till för att bollen ska få sin riktiga storlek.

Köp en billig pilatesboll online

Letar du efter ett träningsredskap som hjälper till att slimma, stärka och stabilisera kroppen rekommenderar vi en pilatesboll. Men var kan man då köpa en pilatesboll billigt? Här hos oss på Harald Nyborg så klart! Hitta bästa pilatesbollen här och kom igång med pilatesövningar hemma. Att träna hemma med en pilatesboll är både enkelt och smidigt och du kommer snabbt att känna dig både starkare och smidigare. Lycka till med träningen!