Batterier

Behöver du nya batterier till din fjärrkontroll, cykellykta eller till bilens fjärrnyckel? Här på Harald Nyborg erbjuder vi alla möjliga sorters batterier, allt från AA- och AAA-batterier i storpack till fotobatterier av bästa kvalitet och knappcellsbatterier. Eller behöver du ett billigt batteri till din bankdosa? Klicka hem de batterier du behöver och köp dem tryggt och säkert online.

Stort utbud av billiga batterier

Batterier finns överallt. I bilen finns ett bilbatteri, i hörapparaten sitter ett litet knappcellsbatteri och i ficklampan sitter ofta AAA-batterier. Men batterier finns också ibland annat klockor, bankdosor, brandvarnare, leksaker och fjärrkontroller. Det finns många olika batterier och det gäller att välja rätt. Litiumbatterier har ofta en bättre prestanda och passar därför i apparater som drar mycket el. Litiumbatterier kan du till exempel använda i digitalkameror, spelkonsoller, walkie-talkies och radiostyrda bilar. Alkaliska batterier kan du använda i apparater som inte är så energislukande, till exempel fjärrkontroller och leksaker. Knappcellsbatterier blir allt vanligare. Det är små runda batterier med hög prestanda. Vanliga knappcellsbatterier är CR2032 och CR2450. Självklart hittar du också uppladdningsbara batterier här. Uppladdningsbara batterier kan enkelt laddas upp och användas många gånger. Batterierna är färdigladdade när du får hem dem.

Hur fungerar batterier och hur ska de återvinnas?

Batterier konverterar kemisk energi till elektrisk energi. Reaktionen skapar ett flöde av små elektroner som ger elektrisk ström till apparaten. Olika batterier håller olika länge. Det beror helt enkelt på batteriets kapacitet och hur ofta det används. Batterier har lång hållbarhet och därför kan du utan problem köpa hem ett lager. Det är praktiskt att alltid ha några extra batterier hemma när du behöver byta ut ett batteri som slutat fungera. Förvara batterierna svalt och torrt. Ofta är det bättre att byta alla batterier samtidigt i en apparat, och inte blanda nya och gamla batterier. Det svagaste batteriet bestämmer nämligen kapaciteten. Engångsbatterier som du inte kan ladda upp igen ska du inte slänga i dina vanliga hushållssopor. Batterier innehåller nämligen miljöfarliga ämnen som inte ska hamna i naturens kretslopp. På återvinningscentralen eller miljöstationen finns särskilda behållare, så kallade batteriholkar, där gamla batterier ska slängas. Ibland kan det också finnas en batteriholk i din närmaste matbutik. Bor du i ett flerbostadshus kan det finns en behållare för batterier i soprummet.

Köp batterier smidigt online på Harald Nyborg

Välkommen till Harald Nyborg när du ska köpa nya batterier. Ibland kan det vara svårt att hitta rätt batterier i närbutiker och livsmedelsaffärer, men här på Harald Nyborg kan beställa många olika sorters batterier smidigt och enkelt online. Vi erbjuder billiga fritidsbatterier, litiumbatterier och bästa 9v batteriet. Här hittar du ditt nästa billiga batteri och vi skickar hem din beställning med en snabb leverans. Har du några frågor om de batterier som du hittar här är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.