Konstgjorda julgranar och plastjulgranar

Här hittar du vårt utbud av vackra, naturtrogna konstgjorda julgranar. Du kan välja konstgjorda julgranar med och utan ljus, och konstgjorda julgranar med och utan dekorationer. En del av julgranarna kan användas både utomhus och inomhus.

Läs mer
Produkter

FAQ – vanliga frågor

  1. Varför har man julgran i vardagsrummet under jul?
    Julgranen i vardagsrummet har blivit en hörnsten i jultiden för många familjer och symboliserar ofta samvaro, glädje och julfirande. Seden kommer seden att ta in ett träd i vardagsrummet till jul och dekorera det med ljus från Tyskland. Här är seden känd redan från 1500-talet. Legenden säger att det var Martin Luther som uppfann seden omkring 1536. I Sverige går traditionen med julgranar i vardagsrummet tillbaka till 1800-talet, och blev gradvis mer utbredd i början av 1900-talet. I den kristna tron, ​​anses julgranen vara en symbol för Kristi kropp och livets ljus.
  2. Hur länge håller en julgran sig inomhus?
    När en julgran börjar tappa sina barr, beror det på att granen håller på att torka ut. Beroende på vilken färg granen har och hur den förvaras, kan du riskera att barren börjar tappas redan efter 1-2 veckor. Du kan förlänga granens livslängd genom att förvara den kallt, och se till att ge den vatten – till exempel genom att använda en julgransfot med vattenbehållare. Om du skulle vilja ha en julgran inne, där du inte behöver tänka på hur länge den kan hålla utan att tappa barr, så är en konstgjord julgran av plast en bra lösning.

Konstgjord julgran - de håller hela julen och framåt

Med en konstgjord julgran kan du skapa julstämning i hemmet hur länge du vill. Många börjar julpynta långt före julafton, och en naturlig julgran kan vanligtvis inte hålla så länge. Om det blir för mycket att ha en stor konstgjord julgran stående i många veckor, då kommer du förmodligen att ha nytta av en liten julgran i plast. Du kan få plastjulgranar med ljus och till och med plastjulgranar med dekorationer. Vissa av modellerna kan användas både inomhus och utomhus.

Dina fördelar med konstgjorda julgranar och plastjulgranar

Den största fördelen med en konstgjord julgran, som vissa också kallar en falsk julgran, är dess hållbarhet. Du kan dekorera en konstgjord julgran precis när du vill, utan att behöva oroa dig för om granen kan hålla till julafton. Och så kan du njuta av granen i många år, och därmed kommer du också att kunna spara mycket pengar över tid, jämfört med att köpa en riktig julgran. Du kommer också att ha lättare att hitta en julgran som har precis den storlek och form du vill ha och som passar ditt hem. Det skapar till exempel en god julstämning med en liten plastjulgran med ljus vid ytterdörren eller i entréhallen. Det finns också några mycket låga praktiska fördelar i form av mindre städning och mindre underhåll.

Du kan få konstgjorda julgranar med både ljus och dekorationer, men vill du hellre pynta granen själv så hittar du vårt utbud av julgranspynt här.