Räddningsvästar och flytvästar

Det krävs inte mycket för att uppgradera säkerheten på seglingsresan. Och kanske hittar du precis det du behöver i vårt stora urval av räddnings och flytvästar. Här kan du bland annat ta en närmare titt på flytvästen som ger användaren optimal säkerhet om han/hon skulle ramla i vattnet. Till exempel vänds en medvetslös person automatiskt i vattnet. Du hittar även flytvästen som är utrustad med ett mjukt flytmaterial på insidan - materialet gör västen väldigt bekväm. I vårt utbud säljer vi även våtdräkter med många praktiska fickor och med reflexer på axel, fram, ärmar och ben. Men det kanske är den självuppblåsande flytvästens laddningssats du letar efter? Du hittar den här.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (5)
Färg
 • (5)
 • (3)
GroupCode
 • (8)
 • (8)
 • (8)
 • (8)
 • (8)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 8 av 8 totalt
Du har sett 8 av 8

FAQ – vanliga frågor

 1. Behöver du en räddningsväst?
  Det är enligt lag obligatoriskt att ha flytväst för alla besättningsmedlemmar ombord på fartyg som inte är förtöjda i en hamn.
 2. När är en flytväst säkerhetsgodkänd?
  En flytväst måste uppfylla vissa krav för att leva upp till att vara säkerhets godkänd. Den måste till exempel ha en flytkraft på minst 100 Newton för att juridiskt kvalificera sig som en säkerhetsväst.
 3. Hur ofta ska man byta flytväst?
  Att bestämma när man ska byta flytväst beror på flera faktorer, inklusive frekvensen av användning, förvaringsförhållanden och exponering för elementen. Även om det inte finns en fast regel för hur ofta de ska bytas ut, är det kritiskt att inspektera din flytväst regelbundet för tecken på nötning, skada på sömmar, blekning eller försämring av flytmaterial. Flytvästar som används ofta bör inspekteras oftare. Om en flytväst uppvisar något av dessa tecken, eller om den inte längre ger adekvat flytkraft när den testas i vatten, bör den bytas ut omedelbart för att säkerställa användarens säkerhet.
 4. Kan man ha för stor flytväst?
  Ja, en för stor flytväst kan vara farlig eftersom den inte ger ordentligt stöd och skydd i vattnet. Det är viktigt att välja en flytväst som passar kroppsvikten och kroppsstorleken för att säkerställa maximal säkerhet.
 5. Vilken storlek på flytväst?
  När du väljer storlek på flytväst är det viktigt att ta hänsyn till användarens vikt och kroppsmått för att säkerställa att flytvästen ger tillräcklig flytkraft och sitter bekvämt. För barn och vuxna finns olika storlekar och modeller, från extra små till extra stora, anpassade efter viktintervall och bröstmått. Det är avgörande att flytvästen är korrekt justerad för att maximera säkerheten på vattnet. Kontrollera alltid produktbeskrivningen och säkerhetsmärkningen för att försäkra dig om att flytvästen uppfyller gällande säkerhetskrav och är lämplig för avsedd användning, vare sig det gäller segling, paddling eller vattensport.
 6. Hur många flytvästar ska det finnas ombord?
  Antalet flytvästar ombord bör motsvara antalet personer på båten för att säkerställa alla passagerares säkerhet. Det är viktigt att kontrollera lokala regler och bestämmelser för specifika krav.

Räddnings och flytvästar till båten

Det finns många viktiga produkter för båten. Det är viktigt att båten får lite båtfärg och att du har rätt gummistövlar för ändamålet. räddnings eller flytvästar är dock något av det viktigaste att ha ombord på sin båt. Det är inte bara ett lagkrav, utan det ger dig mer säkerhet. Våra flytvästar erbjuder stor säkerhet och funktion i händelse av en olycka. Du kan hitta självuppblåsande västar och tillhörande tillbehör. Du kan också hitta flytvästar som håller huvudet ovanför vattnet, även om du blir medvetslös. Detta är därför en otroligt viktig funktion, och det får du här. Vill du ha extra säkerhet på båten säljer vi även första hjälpen-kit.