Insektshotell

Om du vill öka det biologiska mångfaldet i din trädgård har du kommit helt rätt. Insektshotell är supernyttiga och syftar till att locka till sig och ge skydd åt viktiga insekter som bin och andra pollinatörer, som i hög grad bidrar till biologisk mångfald, liv och glädje i trädgården. Se Harald Nyborgs urval av insektshotell på denna sida.

Läs mer
Filtrera sökning
Färg
 • (1)
GroupCode
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Material
 • (1)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 1 av 1 totalt
Du har sett 1 av 1

FAQ – vanliga frågor

 1. Vad bidrar ett insektshotell till?
  Ett insektshotell är en livsmiljö för nyttiga insekter som ger insekterna en plats att bo, vila, reproducera och gömma sig. Ett insektshotell bidrar till ett insektsliv i trädgården och därmed även biologisk mångfald, skadedjursbekämpning och liv och glädje för stora och små. Därför är insektshotell superanvändbara och praktiska att ha i trädgården.
 2. Vilka insekter använder ett insektshotell?
  Insektshotell är till glädje och nytta för många olika sorters insekter, inklusive larver, bin, fjärilar, nyckelpigor, skalbaggar och andra viktiga insekter som bidrar till att skapa biologisk mångfald i trädgården. Ett insektshotell är till stor nytta för dessa insekter, eftersom de behöver ett bra skydd för att överleva, särskilt på vintern och natten.

Så lockar du bin, nyckelpigor och andra insekter till din trädgård

Insektshotellet i sig har ingen annan funktion än att erbjuda ett hem för alla insekter i din trädgård. Insekter har dock en viktig roll att spela eftersom de är viktiga nyttodjur som är värda att ha övernattning i din trädgård. Insekterna hjälper bland annat till att pollinera trädgårdens blommor och träd och håller skadedjur som bladlöss borta genom att äta dem. Med ett insektshotell hjälper du till att skapa ett hem för trädgårdens insekter och lockar till dig ett större antal fåglar och smådjur som livnär sig på dessa insekter.

Fördelarna med ett insektshotell

Ett insektshotell gör att insekterna kan leva i fred och säkerhet från fåglar och andra djur, så att de kan fortsätta att bidra till trädgårdslivet och skadedjursbekämpningen utan att bli störda. Dessutom kan insektshotell vara roliga och lärorika för både barn och vuxna att ha i trädgården. Med ett insektshotell kan du prata med dina barn om vilka insekter som övernattar i de olika "rummen" och vad biologisk mångfald betyder. Som en bonus kommer insektshotellet sannolikt att ge dig och dina barn en större och bredare kunskap om naturen och biologisk mångfald, samtidigt som det skapar en fantastisk trädgårdsmiljö. En ren win-win-situation!