Kol & briketter

På Harald Nyborg kan du köpa träkol och briketter till riktigt bra priser. Här kan du köpa billigt grillkol och billiga briketter på nätet. Vi erbjuder en smidig och enkel webbutik med snabba leveranser. Och du, passa på att beställa hem några extra paket! Det är inte kul att stå utan kol eller briketter när familjen och kompisarna står och väntar på en smarrig grillmiddag!

För- och nackdelar med kol och briketter

Vilket föredrar du, kol eller briketter? Det finns fördelar och nackdelar med både kol och briketter. Grillkol heter egentligen träkol och är alltså tillverkat av trä. Fördelarna med att grilla med grillkol är att den snabbt kommer upp i höga temperaturer. Det blir inte heller så mycket aska när du grillar med grillkol och därför blir det enklare att rengöra grillen. Och till sist får du inte glömma smaken! Du får en tydlig grillsmak på maten när du grillar med grillkol. Den stora nackdelen är att det är svårt att återanvända grillkol.

Briketter brinner länge med en jämn temperatur, däremot tar det längre tid att få upp en hög temperatur. Starta grillen i god tid med andra ord! När du grillat klart lägger du snabbt på locket och på så sätt kan du återanvända briketterna igen. Nackdelen är att du får mer aska kvar och rengöringen av grillen blir därför mindre rolig. Mat som inte tar så lång tid att grilla som korv, hamburgare och grönsaker passar bra med träkol medan större köttbitar passar bättre med briketter som har en jämnare temperatur. Det går faktiskt att mixa kol med briketter för både en längre brinntid och en härlig grillsmak men det får du experimentera med själv!