Glasskärare & tillbehör för gravering

Om du vill du gravera snygga mönster i glas, läder eller metall behöver du rätt verktyg. Hos oss på Harald Nyborg hittar du kvalitativa verktyg att gravera med för många olika slags gravyrarbeten. Vi har glasskärare och diamantslipstift för gravyrprojekt och slipning i en mängd olika material. Våra verktyg för gravering och glasskärning håller hög kvalitet och du beställer dem enkelt och snabbt online till riktigt bra priser.


Verktyg för gravyr och glasskärning

Vill du skapa något unikt till en vän eller någon i familjen? Kanske skriva in namnet på din äkta hälft i ett smycke eller på ett redskap? Eller ge bort graverade lyktor i julklapp? Med en gravyrmaskin kan du utföra finmekaniska gravyrjobb i metall, glas, keramik, läder och plast. Med grayrstift kan du gravera små mönster i trä, plast, läder och mjuka metaller som exempelvis mässing. Diamantstift klarar också fina detaljarbetet och kan användas på hårdare material, till exempel på glas. 

För att graveringsarbetet ska bli snyggt krävs övning. Det är ofta enklare att gravera i mjukare material. Det är helt enkelt lättare att ha kontroll över stiftet på ett mjukt material. Är du nybörjare ska du också välja att gravera på en plan yta. Då behöver du inte fundera på vinklar och välvda ytor. Börja till exempel med att gravera en träbricka eller ett telefonfodral i läder. När du har övat upp tekniken kan du gå vidare och prova att gravera på glas eller en hård metall. Du kan gravera på fri hand men du kan också gravera efter ett mönster genom att kalkera av det på ytan med hjälp av ett karbonpapper.

När du ska skära i glas behöver du en glasskärare. Du pressar glasskäraren försiktigt och lagom hårt och får då ett perfekt snitt i glaset. Det kan vara lite svårt att hitta nivån för lagom hårt, men försök att lyssna på glaset så kommer du att höra hur hårt du ska trycka. Pressa du lagom hårt kommer du höra ett ljud och glaset kommer att brytas av. Ibland kan du behöva knacka lite lätt på glaset med glasskärarens skaft för att glaset ska brytas av.

Tänk på att alltid arbeta på ett lugnt och säkert sätt när du ska skära i glas eller gravera. Skydda dina händer med ett par handskar och dina ögon med ett par skyddsglasögon. Graverar du i metall eller glas kan det också vara klokt att använda ett munskydd för att inte andas in de små glas- och metallpartiklarna som yr runt när du arbetar.

Beställ billig gravering online på Harald Nyborg

Ta del av våra verktyg som diamantslipstift, glasskärare och gravyrmaskin till ett bra pris. När du beställer produkter från Harald Nyborg kan du välja mellan flera olika betalningsalternativ. Du får sedan din beställning smidigt hemlevererad och får alltid 30 dagars öppet köp. Undrar du något om de verktyg för gravering som du hittar här kan du höra av dig till vår kundtjänst. Vi hjälper gärna till!