Stålborste, fil- & raspset

När du behöver uppdatera verktygslådan finns vi på Harald Nyborg till hands med billiga och bra handverktyg. Här hittar du ett komplett sortiment av filar, raspar och stålborstar. Vare sig du behöver slipa klingan till cirkelsågen eller letar efter en halvrund rasp för bearbetning av trä så hittar du vad du söker här. Vi har rundfilar, kedjesågsfilar, kabinettraspar, lamellfilar och mycket mer – alltid till marknadens bästa priser och med snabba leveranser.

Behändiga och slitstarka verktyg

Filar är ett av de verktygen som är bra att ha i sin verktygslåda. En fil har en räfflad yta som du filar med och ett handtag som du håller i. Den räfflade ytan kan vara enkel- eller dubbelgradig. En fil kan vara rund, halvrund, eller platt. Filar är också anpassade efter olika material. Vilken fil du behöver beror på vad du ska göra. När du ska köpa en fil behöver du därför veta vad den ska användas till. Filar för metall kan till exempel användas när du vill runda till kanterna på en regel och filar för trä används för olika träarbeten. Ofta är det bra att ha några olika filar hemma med olika grov filyta. Ett tips är helt enkelt att köpa en filsats så får du flera filar i olika storlekar i en förpackning.

En rasp har en grövre räfflad yta jämfört med en fil och ger ett ojämnare resultat. Även raspar finns i olika storlekar och varianter. Det finns till exempel ovala, runda och platta raspar. En rasp används ungefär som en fil. Du för rapsytan flera gånger över området som ska jämnas till. Ibland kan du behöva använda olika raspar för att få ett perfekt resultat. Det samma gäller för filar. Börja med en grövre rasp eller fil och avsluta med en finare rasp eller fil.

Stålborstar är bra att ha hemma när det är dags att rengöra ytor med grova beläggningar eller grov smuts. Stålborsten ser ut som en helt vanlig borste men har borststrån tillverkade av stål. Den är ofta mycket effektiv och kan användas för putsning av metall och för att enklare få bort svåra fläckar.

Fila på projektet med Harald Nyborgs raspar, filar & stålborstar

Nu är det dags att upptäcka vårt stora sortiment av filar, raspar och stålborstar. Här kan du bland annat beställa en fil för metall och träslöjd, en rund stålbordet och rasp samt ett filset som består av en rund, en halvrund och en flat fil samt en trekant- och en fyrkantsfil. Med rätt verktyg i verktygslådan blir jobbet både enklare och roligare. Här finns också en profilraspsats som passar alla borrmaskiner och en kedjesågsfil. Ta del av vårt utbud av rejäla verktyg och beställ snabbt och enkelt i vår webbhandel. För att du ska kunna känna dig riktigt säker erbjuder vi flera trygga betalningsalternativ och öppet köp i trettio dagar.