Skeddrag

Om du vill komplettera din fiskeutrustning med ett eller flera skeddrag har vi på Harald Nyborg precis vad du söker. Här finns drag för bland annat horngädda, näbbgädda, havsöring och lax. Vi har förföriska glittrande drag i olika färger, tobisimitationer med trekrok för långa kast och blänke som fungerar särskilt bra i grunda vatten. Här beställer du tryggt och säkert allt du behöver när du ska fiska med skeddrag. Som alltid till riktigt bra priser!

Skeddrag – ett bra fiskedrag på fisketuren

Ett skeddrag är ett sjunkande drag och ett perfekt bete att börja med när du ska ut och fiska. Det finns både klassiska skeddrag och mer moderna, men gemensamt för dem alla är att de är mycket lättfiskade. De är enkla att kasta långt med och därför kan du söka av större områden efter fisk. Ett skeddrag påminner om en sked till formen. Namnet kommer från att man förr ibland helt enkelt använde en sked för att betet skulle sjunka till botten. Skeddraget är alltså ett avlångt bete med en kupad form. Formen fångar upp vattnet och ger rörelser och ett ljusblänk som imiterar fiskar på flykt. Draget ser ut som en liten tobis, en liten fiskart, eller en liten strömming. Precis sådana små fiskar som rovfiskar är ute efter! De flesta skeddrag är tillverkade i metall. Storleken på skeddraget avgör vilken fisk du får på kroken. Det finns drag för alla möjliga fiskarter som till exempel gädda och röding. Det är skeddragets mönster, form och tjocklek som är avgörande för dess rörelse i vattnet. Ett skeddrag för gäddor är till exempel lite bredare och rör sig med en lite vaggande och slängig fart. Ett skeddrag till röding är något mindre och rör sig med en vinglande och vickande rörelse i vattnet. Tänk på att det är viktigt att hitta rätt fart, varken för fort eller för långsamt. Experimentera helt enkelt tills du har hittat den hastighet där skeddraget bäst ger napp. Det kan ta ett litet tag att lära sig varje skeddrags rörelsemönster eftersom alla modeller är olika.

Skeddrag och blänken för fiske i alla slags vatten

Oavsett om du fiskar i åar efter lax eller är ute för att fiska havsöring med drag hittar du anpassade drag för fiske här hos oss på Harald Nyborg. Här finns något för både sportfiskaren som föredrar fartfyllt båtfiske och amatören som semesterfiskar på bryggan. Ett skeddrag kanske inte se särskilt avancerat ut men det är ett väldigt effektivt bete som du kan kasta långt med och som fiskar riktigt bra. Harald Nyborg erbjuder alltid konkurrenskraftiga priser, snabba leveranser och flera olika betalningsalternativ. Beställ ett eller flera skeddrag enkelt och smidigt online och ge dig ut på en fisketur. Vi hoppas att du får en riktigt god fiskelycka!