Integritetspolicy

När du klickar på ”slutför köp” i vår webbshop godkänner du att dina angivna uppgifter såsom namn, adress, e-postadress, telefonnummer och i vissa fall personnummer sparas hos oss. Du har alltid rätt att begära utdrag av registrerade uppgifter, att registrerade uppgifter ändras samt att registrerade uppgifter raderas.
Dina uppgifter kommer att lämnas ut till Klarna eller Billmate som är våra betalningsleverantörer.
Vi lämnar inte ut några uppgifter till tredje part om du inte godkänner det vid registrering. Alla personuppgifter hanteras enligt GDPR. Som kund till Harald Nyborg kan du få e-post rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. Önskar du inte längre få erbjudanden från oss kan du när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka längst ner i nyhetsbrevet på länken "Avregistrera dig här". För att avsluta sms utskick från oss skicka ett sms med texten HSTOPP till telefonnummer 71550.
För mer information gällande dina personuppgifter se "integritetspolicy" längst ned på sidan.

Laglig grund
Personuppgiftsbehandlingen sker då den är nödvändig för att fullgöra vårt avtal med dig samt vårt berättigade intresse av att skicka marknadsföring och relevanta erbjudanden till dig. Behandling av dina personuppgifter för analytiska och statistiska skäl sker på grund av vårt berättigade intresse att kunna utveckla vår verksamhet. Personuppgiftsbehandling sker också för att Harald Nyborg ska kunna uppfylla rättsliga förpliktelser som följer av lag. Tillhandahållande av personuppgifter i enlighet med dessa villkor är en förutsättning för att bli prenumerant eller kund hos Harald Nyborg.

Lagring
Dina personuppgifter lagras och behandlas så länge som du är anmäld till vårt nyhetsbrev eller som längst 24 månader efter att du säger upp ditt medlemskap såvida inte längre lagring följer av lag.

Dina rättigheter
Du har rätt att från Harald Nyborg få information om behandlingen av de personuppgifter som berör dig. Du har även rätt att få uppgifterna ändrade eller kompletterade samt under vissa omständigheter raderade (t.ex. om de inte längre är nödvändiga för att uppfylla de ändamål som låg till grund för insamling av uppgifterna och/eller om du inte längre är prenumerant på vårt nyhetsbrev). Du har även rätt till dataportabilitet som innebär att du kan begära att få ett registeruttag med dina personuppgifter i ett format som kan överföras till en annan personuppgiftsansvarig. Integritetspolicy


Falska beställningar kommer att polisanmälas. Andra bedrägeriförsök kommer även de att gå vidare till högre instans.

Vilka personuppgifter samlas in och vad används de till?

När du klickar på ”slutför köp” i vår webbshop godkänner du att dina angivna uppgifter. Vi behöver dina personuppgifter för att kunna fullfölja din beställning/köp. Om fullständiga personuppgifter inte lämnas kan vi inte fullfölja vårt avtal med dig och en beställning kan inte genomföras.

Vid en beställning behöver vi namn samt personnummer, e-post, adress, kontaktuppgifter samt kontouppgifter gällande betalning. Vid betalning görs även en kontroll gentemot betalningshistorik och inhämtning av kreditupplysningar via Klarna eller Billmate för att kunna analysera möjliga betallösningar till dig som kund.
Vi lämnar inte ut några uppgifter till tredje part om du inte godkänner det vid registrering. Alla personuppgifter hanteras enligt GDPR. Som kund till Harald Nyborg kan du få e-post rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.

Information till Tredje part

Vi delger den information som krävs till våra samarbetspartners för att vi ska kunna fullfölja vårt köpeavtal med dig som kund när du lagt en order. Dina uppgifter kommer att lämnas ut till Klarna eller Billmate som är våra betalningsleverantörer. Samt DHL som hanterar frakterna.

Hur går jag till väga för att få ett utdrag på vilka uppgifter ni har registrerade på mig?

För att få ut ett utdrag på de personuppgifter som Harald Nyborg har sparat så måste du skicka en vidimerad kopia på en identitetshandling med kontaktuppgifter till vår kundtjänst märkt ”Utdrag”. Brevet ska skickas som rekommenderat för din egen säkerhet till:
Att: Kundtjänst
Harald Nyborg
Marknadsvägen 10
246 42 Löddeköpinge

Hur kan jag få mina uppgifter raderade?

Kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@harald-nyborg.se eller på telefon 010-199 21 92 så hjälper vi dig att få dina uppgifter raderade. Observera att har ett köp gjorts (med genomförd leverans samt betalning) kan dina uppgifter inte raderas inom 60 månader efter genomfört köp. Detta för att det krävs enligt Svensk bokföringslag och för eventuella reklamations- och garanti ärenden. 

Hur länge sparas mina uppgifter?

Har du gjort ett köp hos oss med genomförd betalning samt leverans kan dina uppgifter inte raderas inom 60 månader efter genomfört köp. Detta för att det krävs enligt Svensk bokföringslag och för eventuella reklamations- och garanti ärenden. Du kan närsomhelst begära ett utdrag på vilka uppgifter som finns sparade på dig.

Hur avprenumererar jag på ert nyhetsbrev och SMS utskick?

Önskar du avsluta din prenumeration kan göra detta genom att klicka på länken ”Avregistrera dig här” längst ned i nyhetsbrevet. Vill du avprenumerera på SMS utskick så, skicka ett sms med texten HSTOPP till telefonnummer 71550.
Du kan också kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@harald-nyborg.se eller på telefon 010-199 21 92 så hjälper vi dig.

 

COOKIES

Vi på Harald Nyborg använder cookies

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller viss information, dock ingen personinformation. På den här webbplatsen använder vi cookies för att förbättra webbplatsen och för att förenkla för dig som besökare.

Från och med den 25 juli 2003 gäller lagen om Elektronisk kommunikation. I kapitel 6, 18 § behandlas integritetsskydd. Första stycket där säger följande: ”Elektroniska kommunikationsnät får användas för att lagra eller få tillgång till information som är lagrad i en abonnents eller användares terminalutrustning endast om abonnenten eller användaren av den personuppgiftsansvarige får information om ändamålet med behandlingen och ges tillfälle att hindra sådan behandling". Alltså skall varje besökare på en webbplats informeras om att webbplatsen använder cookies. Användaren ska också ges möjlighet att hindra cookies.

Vidare säger paragrafen följande: ”Detta hindrar inte sådan lagring eller åtkomst som behövs för att utföra eller underlätta att överföra ett elektroniskt meddelande via ett elektroniskt kommunikationsnät eller som är nödvändig för att tillhandahålla en tjänst som användaren eller abonnenten uttryckligen har begärt.”

PTS, Post- och Telestyrelsen har information om vad lagen innebär: www.pts.se

Om du inte accepterar användning av cookies, kan du stänga av cookies i din webbläsares inställningar. Då finns risken att vissa funktioner på harald-nyborg.se inte fungerar som tänkt.