Integritetspolicy

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter och personliga data.
Därför gör vi vårt bästa för att informera dig om hur vi samlar in, behandlar och delar med oss utav denna information.   

Vi arbetar för att följa alla bestämmelser för den nya personuppgiftslagen GDPR (General Data Protection Regulation) och vi vill ge dig en bra och trygg upplevelse när du besöker harald-nyborg.se och när du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

I samband med att du lägger din order eller skapar ett “Mitt konto” godkänner du att vi sparar och använder dina uppgifter för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. 

 

Vad är en personuppgift?
Personuppgifter är information och data som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet.

Exempel på personuppgifter vi samlar in är:

  • namn
  • personnummer
  • adress
  • e-postadress
  • telefonnummer

Det kan också gälla kundnummer, krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter som exempelvis IP-nummer.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför?
När du blir kund hos Harald-nyborg.se samlar vi in dina kontaktuppgifter:

  • namn
  • adress
  • e-postadress
  • telefonnummer
  • och i förekommande fall personnummer.

Vi samlar även in uppgifter som leveranssätt, eventuellt utlämningsställe samt IP-adress.

Det köpeavtal som vi har ingått med dig utgör den lagliga grund för behandlingen av dina personuppgifter, och är nödvändig för att vi ska kunna uppfylla våra rättsliga förpliktelser och fullgöra detta avtal gentemot dig som kund.

Hur använder vi dina personuppgifter?
Vi behandlar dina uppgifter för att identifiera dig som kund, hantera och leverera din beställning samt för att hantera fakturering och betalning.

Vi behandlar även dina personuppgifter för att kunna hjälpa dig om du kontaktar oss med frågor, synpunkter eller en reklamation.

Information om produkter och tjänster
Vi använder dina personuppgifter för e-postutskick med information om våra produkter och tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till mottagandet av nyhetsbrev, kampanjer och erbjudanden genom att kontakta kundtjänst eller använda den avanmälningslänk som finns längst ner i varje nyhetsbrev.

Vi kommer aldrig att lämna ut dina uppgifter till obehörig part eller sälja dem vidare till extern part.

Med vem delar vi personuppgifterna?
Betallösningar:
För att kunna ta betalt, hantera fakturor och betalningar delar vi uppgifter med Klarna. Klarna  kommer att samla personuppgifter om dig i samband med betalning. 

 

Transportbolag/Fraktbolag:
Våra fraktbolag tar del av de personuppgifter som krävs för att kunna fullfölja och leverera din beställning.

 

Cookies/Google/Facebook/Instagram:
Vi delar analysdata via tredjepartscookie för marknadsföring och webbanalys för att förbättra våra tjänster. 

Vi använder analysverktyget Google Analytics för att förbättra innehåll, navigation och struktur på vår hemsida.

För att undvika att få din information sparad kan du i din webbläsare välja att inte acceptera cookies.

 

Direktmarknadsföring/ nyhetsbrev:
För att kunna skicka information till dig om våra produkter, erbjudanden och tjänster så använder vi oss av ett  e-post program där vi lagrar data. Du kan när som helst avbryta din prenumeration, antingen via länken längst ner i varje nyhetsbrev eller genom att kontakta vår kundtjänst.

 

Kontakt med kundtjänst:

När du kontaktar kundtjänst via  e-post eller chatt samlar vi in de personuppgifter som du lämnar till oss.

Detta gör vi för att kunna besvara de frågor du har och för att kunna hantera ditt ärende på bästa sätt.

 

För att säkerställa bästa möjliga kundservice tillåter vi oss att lämna din e-postadress till Trustpilot.

 

För alla som skapar en profil på hemsidan (Mitt konto):

Utöver ovanstående punkter, samlar vi in ​​och behandlar följande när du registrerar dig som kund på harald-nyborg.se:

Telefonnummer
Namn
Adress
Köphistorik - leveransmetod och ordernummer
Lösenord för kundinloggning

 

Hur går jag till väga för att få ett utdrag på vilka uppgifter ni har registrerade på mig?

Du kan närsomhelst begära ett utdrag på vilka uppgifter som finns sparade på dig. (Du har rätt att kostnadsfritt, en gång per kalenderår begära utdrag skriftligt på uppgifter vi har sparade på dig.)

För att få ut ett utdrag på de personuppgifter som Harald Nyborg har sparat så måste du skicka en vidimerad kopia på en identitetshandling med kontaktuppgifter till vår kundtjänst märkt ”Utdrag”. Brevet ska skickas som rekommenderat för din egen säkerhet till:
Att: Kundtjänst
Harald Nyborg
Marknadsvägen 10
246 42 Löddeköpinge

 

Hur kan jag få mina uppgifter raderade?

Kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@harald-nyborg.se så hjälper dom dig att få dina uppgifter raderade.

 

Lagring

Hur länge sparas mina uppgifter?

Har du gjort ett köp hos oss med genomförd betalning samt leverans kan dina uppgifter inte raderas inom 60 månader efter genomfört köp.

Detta för att det krävs enligt Svensk bokföringslag och för eventuella reklamations- och garanti ärenden.

 

Uppgifterna eller bekräftelse av radering skickas utan onödigt dröjsmål till din e-post och/eller folkbokföringsadress.

Du kan alltid använda dig av den avanmälningslänk som finns i alla kampanjer, erbjudanden och nyhetsbrev vi skickar till dig.

Om dina uppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta har du rätt att begära att de rättas eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen.

 

Cookies
Vi använder oss av cookies. Cookies innehåller information som vi använder för att förbättra webbplatsen och för att kunna ge våra besökare en så bra service och upplevelse som möjligt.

Läs mer om vår cookiepolicy här>