Domkraft & lyfthjälp

En domkraft är bra att ha både för dig som älskar att meka med bilen eller byta däck hemma i garaget och för dig som arbetar på en industri eller verkstad. Det är inte heller så dumt att ha en domkraft i bilen. Då går det smidigt att byta däck om man skulle råka ut för en punktering ute på vägarna. Med en domkraft går det snabbt och enkelt att lyfta även andra tunga saker. Det är med andra ord inte bara till bilen som en domkraft kommer till användning. Med hjälp av en domkraft kan du lyfta allt från brädor och plankor till tunga rör. Det finns några olika modeller av domkrafter. En mekanisk domkraft drivs med hjälp av en vev som lyfter bilen men det finns även hydrauliska garagedomkrafter där man pumpar upp ett tryck för att få tryckkraft. Du kan också välja att köpa en elektrisk domkraft som alltså är en eldriven domkraft. Kontrollera att domkraften har korrekt lyfthöjd för just dina behov och när du ska köpa en domkraft för att lyfta bilen ska du även kontrollera att den klarar bilens vikt. Det är viktigt att alltid ha god marginal! Komplettera gärna med pallbockar som hjälper till att säkra bilen när du lyft upp den med domkraften. Tänk också på att det är viktigt att sätta domkraften rätt under bilen. Vet du inte var domkraften ska placeras finns information i bilens instruktionsbok.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
  • (8)
Färg
  • (1)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 9 av 9 totalt
Du har sett 9 av 9

FAQ – vanliga frågor

  1. Hur fungerar en domkraft?
    En domkraft är antingen mekanisk eller hydraulisk. En mekanisk domkraft kan lyfta eller lyfta tunga föremål med en gängad stång eller kuggstång. En hydraulisk domkraft applicerar hydraulisk kraft med en eller flera cylindrar.
  2. Vad kan man använda en hydraulisk domkraft till?
    En hydraulisk domkraft kan användas för många olika ändamål, inklusive att lyfta eller skjuta en tung last, som ett pressverktyg, för att skapa uppriktning, för att dra en tung last eller att klämma fast med.

Ett lyft för garaget

En domkraft är ett självklart verktyg för bilägaren. Det finns modeller med lång hävarm som gör det lite enklare att arbeta men det finns även saxdomkraft, garagedomkraft och hydraulisk domkraft. En billig garagedomkraft som kan lyfta en bil med normal till låg markfrigång passar de flesta bilägare och den är även utrustad med hjul så att du smidigt och enkelt kan köra in den under din bil. En höglyftande domkraft med lufttryck passar en bil med hög markfrigång. Den är stabil även när du hissat upp bilen i dess högsta läge. Med en domkraft tillverkad av hög kvalitet kan du byta bilens däck utan problem och när du ska kolla bromsar, dragkrok eller byta olja blir arbetet både enklare och säkrare.

Välj rätt domkraft

När du ska köpa en ny domkraft ska du först fundera på vad du ska använda domkraften till och om du vill kunna lyfta upp bilen ska domkraften vara anpassad efter bilens vikt och storlek. Alla domkrafter har olika prestanda och det är viktigt att den är både användarvänlig och säker. Domkraften ska vara enkel att manövrera och ha en bra hävstång. Köp en billig domkraft till din bil här på Harald Nyborg. I vår webbshop handlar du tryggt och säkert online, alltid till billiga priser och med snabba leveranser. Välkommen!