• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Brandvarnare, gaslarm mm.

Välkommen till Harald Nyborgs utbud av brandvarnare, gaslarm och liknande larm.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
  • (5)
Färg
  • (1)
  • (3)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 5 av 5 totalt
Du har sett 5 av 5

FAQ – vanliga frågor

  1. Hur många brandvarnare behöver du?
    I nybyggda bostäder ställs krav på minst en brandvarnare/bostadsenhet. För befintliga bostäder är det inget krav, men för din egen säkerhet bör du ha minst en brandvarnare och gärna fler.
  2. Var ska brandvarnare placeras?
    Brandvarnare placeras i taket med minst en halv meter till väggar och en meter till fönster och dörrar. Det är lämpligt att placera en brandvarnare vid varje sovrum – och inte för nära kök, badrum och braskamin.

Få kontroll över brandsäkerheten i ditt hem

Det är här du kan ta en närmare titt på den optiska brandvarnaren eller mikrobrandvarnaren i en elegant och diskret design. Du kan placera den senare i rum, i vardagsrummet, i källaren, i hallen och på trappan. Vi säljer även gaslarm som upptäcker läckor i naturgas, hushållsgas och flytande gas. Vi har även leveransförmåga när det kommer till värmelarmet. Du kan använda detta larm på platser där falsk rök kan uppstå - i kök, grovkök, pannrum och garage. Tänk på att du inte bara får trygghet och trygghet när du handlar hos Harald Nyborg. Du får också låga, hanterbara priser – alla ska ha råd att känna sig trygga.

Skydda hemmet med brandvarnare

Varje hem ska ha minst en brandvarnare i bostaden. Egentligen borde det finnas fler, och speciellt i rummen där man sover. Detta beror på att det farligaste med en brand är rök och inte elden. Om du sover under eld och andas in rök kan det få ödesdigra konsekvenser. Det beror på att röken är giftig, och det kan hända länge innan elden når ens rum. Därför måste du ha ett larm som effektivt kan väcka dig om en brand skulle uppstå. De fungerar på så sätt att de börjar bullra när de upptäcker rök. Dessutom kan de därför fånga upp rök, som både är osynlig och kanske inte luktar. Detta gör den till en viktig produkt för hemmet.

Gaslarm

Gaslarm är faktiskt lika viktigt som brandvarnare, trots att många inte har dem installerade. Gasläckor kan vara extremt farliga, och detta fångas upp av gaslarmet. Då kan du snabbt ta dig ut ur hemmet och få läget under kontroll. De använder batterier och är därför utan sladdar, så du kan placera dem var det passar. Vi rekommenderar att du tar tag i både gaslarm och brandvarnare som en av de första sakerna, eftersom detta är mycket viktigare än videoövervakning.