Damcyklar

Är du på jakt efter en ny cykel? Vi har ett brett sortiment av cyklar till dam, herr och barn men även mountainbike och sportcyklar. Här ska vi titta lite närmre på damcykeln. En damcykel kännetecknas av ett lågt insteg som gör cykeln bekväm och snabb att komma upp i och detta passar inte bara damer och tjejer. Nej, detta gör den klassiska damcykeln perfekt för alla som vill ha en bekväm och praktisk cykel.

Läs mer
Produkter
Du har sett 1 av 1 totalt
Du har sett 1 av 1

FAQ – vanliga frågor

  1. Vilken storlek på damcykel ska jag välja?
    När du väljer storlek på en cykel, är det viktigt att ta hänsyn till din längd och benlängd. En cykel som är för stor eller för liten, kan leda till obehagliga körupplevelser, och till och med skador. För att hitta rätt storlek, behöver du veta din längd och välja vilken typ av cykel du vill köpa. Hitta en storlekstabell online som jämför din längd med cykelns ram för att hitta storlek. Om du redan har köpt en cykel som känns för stor eller för liten, kan du justera sitthöjden och styret för en bekvämare körställning.
  2. Vilken cykel ska jag välja?
    När du ska investera i en ny cykel, bör du fundera på vad du behöver den till. Det finns olika modeller som är bra för olika ändamål. Du bör därför fundera på om cykeln ska användas för daglig transport, korta eller långa sträckor, eller om det är en pendlarcykel som parkeras på en station i flera dagar.
  3. Hur många växlar ska man ha på en cykel?
    Om du funderar på att köpa en cykel online kan det vara svårt att veta vilket antal växlar som passar dig bäst. Generellt sett brukar en stadscykel fungera bra med 3-7 växlar medan en mountainbike eller racercykel vanligtvis har fler växlar för att klara av kuperad terräng eller höga hastigheter på plan mark. Kolla gärna in vårt sortiment av cyklar online på Harald Nyborg för att hitta en modell som passar just dina behov.

Busetto och Greenfield cykel från Harald Nyborg

Letar du efter en prisvärd cykel med hög kvalitet erbjuder vi cyklar till dam från våra egna märken: Greenfield och Busetto. Cyklarna finns i olika modeller, färger, storlekar och utföranden. Här hittar du klassiska cyklar som ger en mer upprätt sittställning och damcykel i retro men även sportigare och snabbare damcyklar. Vilken cykel du väljer beror på hur du ska använda din nya cykel. Ska du cykelpendla till jobbet fungerar en standardcykel, en så kallad citybike till dam, med tre till sju växlar bra men om du ska cykla längre sträckor kan en cykel med fler växlar och smalare däck passa bättre, en landsvägscykel till dam helt enkelt. På Greenfield och Busetto sitter Shimano-växlar, en av världens ledande producent av cykeldelar och cykeltillbehör. När man pratar om en cykels storlek pratar man ofta om cykelns ramstorlek. Vilken storlek som passar dig bäst beror på din längd, hur du vill sitta på cykeln och vilken typ av cykel du är ute efter. Det är viktigt att du får en cykel som passar dig perfekt för att få en optimal cykelupplevelse. Får du en cykel som känns obekväm och tung att cykla med finns risken att du väljer bort cykeln och tar bilen istället. När man ska beräkna ramstorleken på en cykel mäter man avståndet från mitten av pedalens vevparti till överröret där sadeln sitter. På barn- och juniorcyklar utgår man istället från hjulstorleken i tum. Detta ser man också ibland på dam- och herrcyklar och du kan till exempel hitta en damcykel 28 tum här hos oss på Harald Nyborg. När du vet vilken storlek du önskar är det dags att välja modell och färg. Vad sägs om en vit eller svart damcykel till exempel? En damcykel med korg underlättar när du ska få med dig väskor och shoppingbagar. Och kom ihåg! Att cykla är inte bara bra för miljön, det kan också spara pengar och så får du bättre kondition på köpet!Köp en billig och snabb damcykel av god kvalitet online

Investera i en ny billig damcykel online hos Harald Nyborg, alltid till marknadens bästa priser! Vi rekommenderar att du köper till ett bra lås till din nya cykel och gärna extra cykellampor. Harald Nyborg har ett brett sortiment av cyklar till dam, herr, barn samt MTB och sportcyklar. Allt för att du enkelt ska hitta en cykel som passar dina behov och önskemål.