• 30 dagars öppet köp och returrätt
 • Prisgaranti - kolla oss först!

Frysar

Med en bra frys får du en hög grad av flexibilitet, då du kan handla mat som du inte tänkt äta på länge. Bland Harald Nyborg-frysarna hittar du till exempel frysboxar i olika storlekar – vad passar dina behov bäst? Vi kan även leverera frysen med vändbar dörr, och vi kan även hantera den stora frysen med många boxar. Boxarna gör det enkelt att förvara din mat på ett hanterbart sätt, så att du snabbt kan hitta och få tag på det du behöver. Men kanske kan de mindre också göra det åt dig, kanske är en minifrys precis vad som krävs? Vad du än saknar så har vi det här på Harald Nyborg. 

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (10)
Färg
 • (1)
 • (9)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 10 med 10 totalt
Du har sett 10 med 10

FAQ – vanliga frågor

 1. Hur kall ska en frys vara?
  Livsmedelsföretag rekommenderar -18 grader som den idealiska temperaturen om du behöver förvara din mat fryst. Huvudregeln är att ju kallare förvaringen är, desto bättre är det för kvaliteten på de frysta matvarorna. Men lägre temperaturer kräver också mer energiförbrukning, varför en bra gräns har satts till -18 grader.
 2. Hur ofta ska en frys avfrostas?
  Om du inte har en frys med automatisk avfrostning, rekommenderas du att göra det 1-2 gånger per år, eller så fort isen blivit över 5 mm tjock. Om du är osäker på hur du ska avfrosta din frys, kan du läsa bruksanvisningen till din frys och se vad tillverkaren rekommenderar.
 3. Var bör jag placera min frys?
  Placering vid för låga eller höga temperaturer utom klimatklassen kommer att belasta, i värsta fall förstöra produkten och öka energiförbrukningen avsevärt. Klimatklassen är en europeisk standard för vilka rumstemperaturer kylar och frysar fungerar optimalt vid: N (normal): 16-32 °C SN (undernormal): 10-32 °C ST (subtropisk): 18-38 °C T ( tropisk): 18-43 °C.
 4. Hur mycket ström drar en frysbox per dygn?
  En modern kombinerad kyl/sval drar ungefär 0,5-1,0 kWh per dygn. En kombinerad kyl/frys drar cirka 1,0-1,7 kWh per dygn, och en frys runt 1,0-2,0 kWh under 24 timmar. För att hålla nere energiförbrukningen är också viktigt att hålla rätt temperatur i kyl och frys.
 5. Hur mycket drar en äldre frysbox?
  En äldre frysbox kan ha en högre strömförbrukning jämfört med nyare modeller med hög energieffektivitet. Strömförbrukningen för en äldre frysbox kan variera beroende på ålder, tillverkare och energiklassning. Generellt sett kan en äldre frysbox dra runt 1,5 till 3 kWh per dygn. Det är viktigt att notera att äldre frysar kanske inte är optimerade för att vara energisnåla, vilket kan leda till högre strömkostnader. Om du har en äldre frysbox och är orolig för dess strömförbrukning, kan det vara värt att överväga att uppgradera till en nyare modell med högre energiklassning som kan erbjuda bättre energieffektivitet och lägre driftskostnader.

Frysar för alla behov

Hos Harald Nyborg har du möjlighet att titta närmare på ett brett utbud av frysar, så att du enkelt kan anpassa ditt val efter dina specifika behov. Det finns till exempel olika typer av frysar – skulle en frys eller frysbox passa dina önskemål för förvaring av frysta livsmedel? Naturligtvis är det inte bara typen av frys som spelar roll – det finns också storleken att tänka på. Vi säljer därför frysboxar och frysar i olika dimensioner