• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Sandpapper

När du ska renovera hemma, kanske måla eller tapetsera, behöver du först slipa ytan så att den blir jämn och fin. Här på Harald Nyborg kan du beställa billiga och bra slippapper. Vi har sandpapper med olika grovhet som monteras på maskin eller används manuellt. Här finns sandpapper när du ska slipa ner spackel, slippapper för betong, sandpapper för metall och mycket mer. Alltid till bra priser utan att du behöver kompromissa med kvaliteten.

Läs mer
Produkter
Du har sett 17 av 17 totalt
Du har sett 17 av 17

FAQ – vanliga frågor

  1. Vilket sandpapper ska användas till spackel?
    Använd sandpapper med kornstorlek 100 när du jämnar ut ett område med spackel.
  2. Vilket sandpapper ska man välja?
    Vilket sandpapper du ska använda beror på vilken uppgift du ska utföra. Det finns till exempel våtslippapper, slippapper för metall och slippapper för träslag och liknande.
  3. Vilket sandpapper ska användas till bordsskivan?
    För att få ett snyggt resultat kräver slipning av en bordsskiva flera olika steg. Du måste därför börja med grovt sandpapper, till exempel i korn 120, och måste därefter arbeta dig upp till korn 240, för att få en fin och mjuk yta.

Slipning i tre steg

En bra tumregel när du ska slipa en yta är att göra det i tre steg. Det första steget är en grovslipning för att exempelvis få bort färg och lack från ett trägolv. Den andra slipningen är en mellanslipning. Här vill du helt enkelt få bort olika slipspår från grovslipningen så att finslipningen ska bli så bra som möjligt. Och just det – finslipningen är det tredje slipmomentet. Här bestämmer du hur fin och jämn ytan du slipar ska bli.

Slippapprets grovhet

När du ska köpa nya slippapper måste du veta vilken grovhet du ska välja. Slippapper sorteras nämligen efter grovheten på de korn som sitter fast på pappret. Ju lägre siffran är, desto grövre är sandpappret. Grovheten på sandpappret styrs av det arbete du ska göra. Har du spacklat en vägg för att tapetsera den måste du vara riktigt noggrann och slipa ner minsta lilla ojämnhet för att den inte ska synas genom tapeten. Då behöver du välja ett fint sandpapper till sista slipningen. Ska du däremot slipa till ett trästaket för att senare måla det behöver du inte alls ett lika fint sandpapper. Det bästa är att du provar dig fram så att du får den yta du vill ha.

När du ska göra den första slipningen, grovslipningen, ska du använda ett papper med ett lågt tal. Hur grovt sandpapper du behöver beror på materialets yta. Prova till exempel ett sandpapper med beteckningen K40 eller K60. När du ska gå över till mellanslipningen kan du testa ett slippapper med K100 eller K120. Till den sista slipningen, finslipningen, kan du använda ett sandpapper med korn 150 eller 180.

Sandpapper i olika grovhet – billigt online hos Harald Nyborg

Passa på att beställa sandpapper till maskin eller för slipning för hand hos oss på Harald Nyborg. Oavsett om du behöver sandpapper till spackel eller våtslippapper till betong eller metall hittar du vad du söker här. Vi har även en slipkloss i kork för enklare slipning med sandpapper. Vi ser till att du är fullt utrustad för alla dina husprojekt genom att erbjuda produkter som gör jobben smidigare och roligare. Missa inte våra finfina kampanjer som dyker upp med jämna mellanrum på vår webbsida. Prenumerera gärna också på vårt nyhetsmejl så missar du garanterat aldrig en bra deal!