• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Gödsel- och saltspridare

Med salt- och gödselspridare kan du enkelt sprida ett jämnt lager av gödsel, salt, grus eller gräsfrö över stora ytor. Spridarna finns som mindre handhållna spridare och som spridare med stor kapacitet.

Läs mer
Produkter
Du har sett 2 med 2 totalt
Du har sett 2 med 2

FAQ – vanliga frågor

  1. Kan man så gräs med en gödselspridare?
    Ja, det kan du. Med saltspridare och gödselspridare kan du sprida gräsfrö, gödsel och salt. När du använder en saltspridare eller gödselspridare blir det lättare att sprida gräsfrö, gödsel och salt i ett jämnt lager.

Gödsel- och saltspridare sparar pengar, tid och ger bättre resultat

Spridare är konstruerade för att sprida gödsel, salt och gräsfrö i ett jämnt lager och kan därför användas för olika uppgifter beroende på säsong. Det finns en rad fördelar med detta. Om du använder spridaren för att sprida gödningsmedel blir det lättare att dosera rätt mängd gödningsmedel, vilket innebär att växtförhållandena blir enhetliga för hela det behandlade området. Med en jämn och exakt dosering av gödningsmedel säkerställer du de bästa växtförhållandena samtidigt som du håller gödselförbrukningen på ett minimum. Det är bra för resultatet, din plånbok och miljön. Detsamma gäller när du använder en saltspridare istället för att sprida salt för hand eller med en spade.

När det gäller att så gräs är det bästa argumentet för att använda en spridare oftast resultatet. När gräsfröna fördelas jämnt får du en jämn tillväxt över hela den sådda ytan. Du uppnår därför önskat resultat snabbare och minskar behovet av eftersådd.