Cykelhållare

Det går ju så klart att lasta in en cykel i bagageluckan men det är inte särskilt smidigt och risken finns att du repar både cykeln och bilen. Med en cykelhållare på bilen kan du snabbt och enkelt ta med din cykel vart du vill. Du kanske ska åka till sommarstugan och vill ta med dig en cykel eller två för att kunna åka på härliga cykelutflykter med god fika i cykelkorgen. Du kanske ska ut och campa och då är det ju väldigt skönt att ha med sig en cykel. Perfekt när man ska handla något gott att grilla till kvällen eller ta sig till havet för ett svalkande dopp! En cykelhållare kan även vara praktisk att använda i vardagen när man vill få med sig en cykel till jobbet, skolan eller träningen. Med en cykelhållare till bil blir både vardagen och semesterlivet mer flexibelt, enkelt och roligt

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (10)
Färg
 • (5)
GroupCode
 • (11)
 • (11)
 • (11)
 • (11)
 • (11)
Material
 • (3)
 • (1)
 • (3)
 • (4)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 11 av 11 totalt
Du har sett 11 av 11

FAQ – vanliga frågor

 1. När behöver jag en registreringsskylt till cykelhållaren?
  Det är olagligt att köra med helt eller delvis täckt registreringsskylt. Därför måste du se till att skaffa en 3:e nummerskylt att ha utanpå ditt cykelställ, om den täcker den befintliga skylten.
 2. Vilken cykelhållare ska jag välja?
  Det finns många olika typer av cykelhållare, och det är därför viktigt att du köper ett som passar den typ av bil du har. Det finns till exempel modeller för montering på dragkrokar, på taket på bilen eller på bakluckan.
 3. Får man ha cykelhållare på dragkroken?
  Ja, man får ha en cykelhållare på dragkroken. Cykelhållare som är designade för dragkroksmontering är populära tack vare deras stabilitet och enkelhet att lasta cyklar på. Se till att cykelhållaren och dess last inte blockerar bilens registreringsskylt eller bakljus. Om så skulle vara fallet så finns det extra registreringsskylt att köpa på Harald Nyborg.
 4. Hur sätter man på en cykel på bilen?
  Att sätta en cykel på en bil kräver en lämplig cykelhållare. Välj en hållare som passar din bil, antingen en takmonterad, en som fästs på dragkroken, eller en som hakas fast på bakluckan. Följ tillverkarens instruktioner noggrant när du monterar hållaren på bilen. När hållaren är på plats, placera cykeln på den och säkra den med de medföljande remmarna eller låsmekanismerna. Dubbelkolla att cykeln är ordentligt fastspänd och inte rör sig. Se också till att cykeln inte blockerar bilens registreringsskylt eller bakljus. Efter att ha säkrat cykeln, gör en kort testkörning för att försäkra dig om att allt är stabilt.
 5. Måste man ha dragkrok för cykelhållare?
  Det är inte nödvändigt att ha en dragkrok för att använda en cykelhållare. Förutom de traditionella cykelhållarna som fästs på en dragkrok, finns det andra typer som kan monteras på olika delar av bilen. Takmonterade cykelhållare är ett populärt alternativ, där cyklarna fästs på bilens tak. Ett annat alternativ är bakluckemonterade cykelhållare, som fästs direkt på bilens bakdörr eller baklucka. Dessa alternativ är praktiska för de som inte har en dragkrok eller söker en mer flexibel lösning för att transportera sina cyklar. Dock är det viktigt att kontrollera bilens maximala lastkapacitet och cykelhållarens kompatibilitet med bilmodellen.

Praktisk cykelställ till låga priser

Här finns olika modeller av cykelhållare som passar till bilar med eller utan dragkrok. Det finns även cykelhållare till bilens tak. På Harald Nyborg kan du köpa smarta och praktiska cykelställ till din bil. Det är viktigt att cykelhängaren är tålig och stark. Den ska trots allt klara av att bära en, två eller kanske till och med tre cyklar. En cykelhållare ska även vara enkel att hänga fast på bilen och lika enkel att plocka av. När du handlar online via Harald Nyborg får du alltid produkterna till ett riktigt bra pris. Det är en del av vår prisgaranti. Självklart har vi även snabba leveranser och flera olika betalningssätt. Du väljer helt enkelt det som passar dig bäst.