Cykelvagn

Behövs det mer plats till frakt eller transport av barn då du cyklar? En cykelvagn kan vara precis vad du behöver. Se de vackra och robusta vagnarna och extrautrustningen här.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (1)
 • (1)
Färg
 • (2)
 • (1)
 • (2)
GroupCode
 • (5)
 • (5)
 • (5)
 • (5)
 • (5)
Material
 • (1)
 • (3)
 • (1)
Storlek (tum)
 • (1)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 5 av 5 totalt
Du har sett 5 av 5

FAQ – vanliga frågor

 1. Hur monterar man en cykelvagn?
  Det finns små skillnader i hur olika cykelvagnar monteras. En tumregel är dock att börja med att placera dragkroken bak på cykeln och justera den till rätt position. Cykelvagnen har en specifik dragkrok som är utformad för att passa en viss typ av cykel. Fäst dragkroken, och kontrollera att den är helt öppen och redo att ta emot cykelns bakaxel. Testa att dragkroken sitter fast genom att trycka på den, eller dra i släpets dragstång. Dra i dragkroken på cykelvagnen för att kontrollera att den är ordentligt fastsatt på cykeln. Testa också att hjulen på cykelkärran rör sig fritt från cykelns bakhjul. Provkör gärna en kort sträcka för att kontrollera att cykelvagnen och cykelns rörelser är samordnade, och säkra.
 2. Hur många kilo kan det vara i en cykelvagn?
  Den maximala lastvikten för en cykelvagn, beror på typen av vagn och tillverkarens rekommendationer. Det är viktigt att läsa tillverkarens instruktioner och säkerhetshandbok för din specifika cykelvagn för att hitta den exakta maximala lastvikten. Det är också viktigt att notera att den maximala lasten vanligtvis inkluderar både vikten på det gods som transporteras i cykelvagnen och vikten på själva cykelvagnen. Om du transporterar tunga föremål, är det viktigt att fördela vikten jämnt i cykelvagnen för att undvika att överbelasta ena sidan och orsaka obalans. Att överlasta en cykelvagn, kan vara farligt och kan påverka stabiliteten och säkerheten för både din cykel och dig själv.
 3. Hur länge åker barn i cykelvagn?
  När man åker med barn i en cykelvagn av modellen Maxi är det rekommenderat att begränsa åktiden till kortare till medellånga sträckor. Det beror på barnets ålder, bekvämlighet och säkerhet. För spädbarn och små barn är det viktigt att ta hänsyn till deras behov och undvika att de blir för uttröttade eller överhettade. Var uppmärksam på barnets signaler och ta regelbundna pauser för att låta dem vila och sträcka på sig. Glöm inte att använda cykelhjälm.
 4. Hur förvara man en cykelvagn?
  För att förvara en cykelvagn kan du välja mellan att förvara den inomhus eller utomhus beroende på dina förhållanden och preferenser. Om du har tillräckligt med inomhusutrymme rekommenderas inomhusförvaring eftersom det ger bättre skydd mot väderförhållanden och eventuell skadlig exponering. Placera cykelvagnen på en säker och lämplig plats där den inte är i vägen. Om inomhusförvaring inte är möjligt kan du överväga att täcka cykelvagnen med en vagnsöverdrag för att skydda den från vädret. Var noga med att undvika extrem kyla eller värme som kan påverka cykelvagnens material och funktion. Om du förvarar den utomhus, se till att den är i en skyddad och säker miljö där den inte riskerar att skadas av väderförhållanden eller andra faktorer.
 5. Hur små barn i cykelvagn?
  Du rekommenderas att vänta med att låta barnen åka i en cykelvagn tills de är minst ett år gamla. I den åldern kan de hänga med på turen på ett säkert sätt i någon av våra modeller med fempunktssele och justerbart bältessystem.

Cykelvagn för alla cyklar

En cykelvagn är en supersmart produkt för tvåhjulig transport av alla möjliga produkter, shopping och husdjur. Om cykelvagnen ska användas för transport av barn, kan du välja en lösning som även kan användas som barnvagn och jogging. Våra cykelvagnar passar alla cyklar och är enkla att installera. Om du behöver ännu mer förvaring, hittar du dessa under kategorin "cykelkorgar och väskor".