• 30 dagars öppet köp och returrätt

Yxor

Dags att köpa en riktigt bra yxa? Oavsett om du behöver bästa campingyxan för friluftslivet, en hobbyyxa för snickeriarbeten eller en klyvyxa för att klyva ved hittar du vad du söker här. Vi erbjuder bland annat yxor från varumärket Fiskars som ofta vinner bäst i test-undersökningar. Upptäck vårt utbud av yxor från Fiskars och alla våra andra yxor. Som alltid har vi tagit fasta på billiga priser utan att du behöver kompromissa med kvaliteten.

Läs mer
Produkter
Du har sett 4 av 4 totalt
Du har sett 4 av 4

FAQ – vanliga frågor

  1. Hur slipar man en yxa?
    Du kan enkelt slipa din yxa med ett bryne. Man flyttar helt enkelt brynet i cirkulära rörelser längs egget på yxan, medan skärpningsvinkeln är mellan 20-25 grader. Sedan vänder du på yxan och gör samma procedur på andra sidan.
  2. Vad är en yxa gjord av?
    En yxa består av ett kilformat järnhuvud och ett träskaft. Verktyget är alltså användbart för att kapa trä.
  3. Vilken yxa ska jag välja?
    Det finns olika typer av yxor, och därför måste du bestämma vilken arbetsuppgift du ska använda din yxa till. Dessutom är det viktigt att yxan har en storlek som känns hanterbar och hanterbar för dig.

Köp en billig och bra yxa på Harald Nyborg

När du ska köpa en yxa är det några saker som kan vara bra att tänka på. Det finns nämligen olika typer av yxor och de används för olika ändå mål. Här hittar bland annat klyvyxor, fritidsyxor och handyxor. Så vilken är då den bästa yxan? Ja, en bra klyvyxa har ofta en större egg och ett längre skaft. Du får plats med båda händerna och kan på så sätt få mer kraft i hugget. En klyvyxa använder du bland annat för att hugga ner träd och klyva ved på en vedkubbe. Du kan också använda den till olika snickeriarbeten och byggen. En handyxa är en mindre och lättare yxa och du kan arbeta med yxan med bara en hand. En handyxa använder du för finare arbeten när det är viktigt att utföra jobbet med mer precision. En fritidsyxa eller campingyxa är en yxa som passar bra till friluftslivet. Yxan är lite mindre, och du kan enkelt bära den med dig i din packning. Använd fritidsyxan för att klyva ved till brasan eller för att tälja lite tändved. Yxan klarar också mindre arbeten i trädgården.

Viktigt att tänka på säkerheten

Det är också viktigt att tänka på säkerheten när du använder en yxa. En yxa är ett vasst verktyg och för att hugga säkert och effektivt ska du arbeta på en stabil yta. Du får mer kraft när du hugger med raka armar och håller du yxan med raka armar ökar du också avståndet mellan yxan och kroppen. Det är också viktigt att yxan har en perfekt balans mellan skaftet och yxbladet för en optimal säkerhet. Välj gärna en yxa med ett ergonomiskt handtag som ger ett bekvämt och stadigt grepp.

Köp en billig och bra yxa på Harald Nyborg

Att köpa en yxa är en bra investering. En yxa använder du bland annat för att klyva ved, fixa tändved och fälla mindre träd. Tar du hand om din nya yxa och håller yxbladet torrt och rent kommer den att hålla under många år. Här kan du köpa billiga yxor av flera olika modeller. Det är mycket smidigt och enkelt att beställa en yxa online på Harald Nyborg. Vi erbjuder ett brett urval av yxor till bra priser och med snabba leveranser.