Hjul & stödben

Har du en släpkärra behöver du också robusta och tillförlitliga stödhjul och stödben som ger ökad stabilitet och säkerhet när du lastar och lossar släpet. Stödhjul och stödben till släp avlastar släpvagnens ram och axlar, och kan också användas till bland annat båttrailers och husvagnar. Här har vi samlat ett utbud av olika stödben och stödhjul till din släpvagn som du enkelt kan beställa online. Vi erbjuder alltid 30 dagars öppet köp och returrätt.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
GroupCode
 • (7)
 • (7)
 • (7)
 • (5)
 • (5)
 • (2)
 • (2)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 7 av 7 totalt
Du har sett 7 av 7

FAQ – vanliga frågor

 1. Vad gör stödben för släp?
  Stödben för släp är bra att ha när släpet är frånkopplat från bilen, eftersom de just stöttar och mobiliserar släpet.
 2. Hur monterar man ett noshjul?
  För montering av noshjul på släpet rekommenderar vi att du har en skruvsats för klämfästet liggande.

Montering av stödben och stödhjul

Ett stödhjul används när släpet ska kopplats på och av bilen. Hjulet stödjer släpet så att det blir lättare att lyfta upp det på bilens dragkrok. Ett stödhjul förenklar också förflyttning av släpet. Ibland kan du behöva flytta släpet när det inte sitter fast på bilen och då är stödhjulet en stor hjälp. Stödhjulet monteras på släpets framsida. Med hjälp av en vev kan du enkelt justera höjden på hjulet. Stödben monteras istället på släpets baksida. Benet använder du för att släpet ska få stöd och stabilitet när det är parkerat för att minska risken för att släpet välter. Det är viktigt att se till att släpvagnen står säkert på en plan yta innan du börjar lasta eller lossa för att inte göra dig illa eller skada dig. Ett stödben med vev fungerar precis som ett stödhjul med vev. Du justerar alltså enkelt stödbenets höjd med hjälp av veven. Vid val av stödhjul eller stödben ska du se till att få rätt storlek och rätt variant. Hjulet eller benet ska klara släpets maxvikt. Felaktigt vald produkt kan leda till skador på släpvagnen men också till olyckor under transporten eller när släpet är parkerat. När du har köpt ett stödhjul eller ett stödben till din släpkärra är det också viktigt att du monterar dem korrekt och att du underhåller dem. Kontrollera därför regelbundet att stödhjulet eller stödbenet inte har angripits av rost eller fått några andra skador. Kontrollera också med jämna mellanrum att hjulet på stödhjulet roterar smidigt.

Beställ stödhjul och stödben till släp på Harald Nyborg

På Harald Nyborg hittar du prisvärda och kvalitetssäkrade stödhjul och stödben till släpkärror. De är enkla att både montera och använda. Stödhjulen kommer med gummihjul i olika storlekar och i olika utföranden. Vilket stödhjul du ska välja beror på släpets vikt och hur och var du ska använda släpet. Under varje produkt kan du läsa mer om produktens specifikationer. Vi erbjuder även ett dubbelt stödhjul för extra stabilitet vid terrängkörning samt klämbyglar för stödhjul. Stödbenen som du hittar här på Harald Nyborg finns också i olika utföranden. Även här beror valet på släpets vikt och hur du använder släpet. Här kan du också beställa andra typer av släpvagnstillbehör. Du hittar till exempel hänglås till trailerlås, spännband, rampset och trailernät här. Välkommen med din beställning!