Stålborste, fil- & raspset

När du behöver uppdatera verktygslådan finns vi på Harald Nyborg till hands med billiga och bra handverktyg. Här hittar du ett brett sortiment av filar, raspar och stålborstar. Vare sig du behöver slipa klingan till cirkelsågen eller letar efter en halvrund rasp för bearbetning av trä så hittar du vad du söker hos oss. Vi har rundfilar, kedjesågsfilar, kabinettraspar, lamellfilar och mycket mer – alltid till bra priser och med snabba leveranser.

Läs mer
Produkter
Du har sett 4 av 4 totalt
Du har sett 4 av 4

FAQ – vanliga frågor

  1. Vad används en stålborste till?
    En stålborste används ofta för rengöring av grillar, fasader eller trä utomhus. Stålborsten klarar det grova rengöringsarbetet. Efter att ha arbetat med stålborste är materialet klart för behandling, beroende på vad stålborsten används till.
  2. Kan en stålborste återanvändas?
    Ja, det syns tydligt när en stålborste är utsliten och behöver bytas ut. En stålborste kan ofta användas 4-5 gånger, beroende på hur mycket arbete som görs med den.

Behändiga och slitstarka verktyg

Filar är ett av de verktygen som är bra att ha i sin verktygslåda. En fil har en räfflad yta som du filar med och ett handtag som du håller i. Den räfflade ytan kan vara enkel- eller dubbelradig. En fil kan vara rund, halvrund, eller platt. Filar är också anpassade efter olika material. Vilken fil du behöver beror på vad du ska göra. När du ska köpa en fil behöver du därför veta vad den ska användas till. Filar för metall kan till exempel användas när du vill runda till kanterna på en regel och filar för trä används för olika träarbeten. Ofta är det bra att ha några olika filar hemma med olika grova ytor. Ett tips är helt enkelt att köpa en filsats så får du flera filar i olika storlekar och grovheter i en förpackning.


En rasp har en grövre räfflad yta jämfört med en fil och ger ett ojämnare resultat. Även raspar finns i olika storlekar och varianter. Det finns till exempel ovala, runda och platta raspar. En rasp används ungefär som en fil. Du för rapsytan flera gånger över området som ska jämnas till. Ibland kan du behöva använda olika raspar för att få ett perfekt resultat. Det samma gäller för filar. Börja med en grövre rasp eller fil och avsluta med en finare rasp eller fil.


Stålborstar är bra att ha hemma när det är dags att rengöra ytor med grova beläggningar eller grov smuts. Stålborsten ser ut som en helt vanlig borste men har borststrån tillverkade av stål. Den är ofta mycket effektiv och kan användas för putsning av metall och för att enklare få bort svåra fläckar.


Fila på projektet med Harald Nyborgs raspar, filar & stålborstar

Nu är det dags att upptäcka vårt stora sortiment av filar, raspar och stålborstar. Här kan du bland annat beställa en fil för metall och träslöjd, en rund stålbordet och rasp samt ett filset som består av en rund, en halvrund och en flat fil samt en trekant- och en fyrkantsfil. Med rätt verktyg i verktygslådan blir jobbet både enklare och roligare. Ta del av vårt utbud av rejäla verktyg och beställ snabbt och enkelt i vår webbutik. För att du ska kunna känna dig riktigt säker erbjuder vi flera trygga betalningsalternativ och öppet köp i trettio dagar. Missa heller inte våra finfina kampanjer som dyker upp med jämna mellanrum på hemsidan och/eller i vårt nyhetsmejl, om du prenumererar på detta. Gör du det inte redan så passa på att skriver upp dig så missar du garanterat aldrig en bra deal!