Vård av cyklar

Sköt om din cykel så du kan undvika dyra reparationer och förlänga cykelns livslängd. Här hittar du bra produkter som hjälper dig med cykelvård och löpande underhåll av din cykel.

Läs mer
Produkter
Du har sett 7 av 7 totalt
Du har sett 7 av 7

FAQ – vanliga frågor

  1. Hur rengör och underhåller jag min cykel?
    Du kommer att förlänga livslängden på din cykel om du regelbundet rengör och underhåller den. Börja städa genom att ta bort lös smuts och damm med en mjuk borste. Tvätta sedan med varmt vatten med tillsats av en mild tvål eller cykelrengöringsmedel. Använd en svamp eller mjuk trasa. Skölj sedan med rent vatten och torka av cykeln med en torr trasa. Under det pågående underhållet av din cykel, bör du också rengöra och smörja kedjan med cykelolja, kontrollera dina däck och bromsbelägg, och kontrollera skruvar och muttrar.
  2. Hur ofta bör en cykel servas?
    Det beror på ett antal faktorer, till exempel hur ofta cykeln används, terrängen den körs på och hur den förvaras. I allmänhet rekommenderas det dock att få en cykel servad minst en gång om året. Om cykeln används ofta och utsätts för ojämn terräng, kan den behöva servas oftare. Det är också en bra idé att lämna in din cykel på service om du får problem med bromsar, växlar eller andra delar som du inte kan fixa själv.

Produkter för tvätt och skötsel av cyklar

Med regelbunden cykeltvätt och skötsel kommer du att förlänga din cykels livslängd. Här i kategorin hittar du flera produkter som kan vara användbara för att underhålla en cykel och förlänga dess livslängd. En bra kedjeolja appliceras på kedjan för att förhindra rost och slitage. Ett avfettningsmedel används för att ta bort smuts och fett från cykelns delar, såsom kedja, växlar och bromsar. Ett rensmedel är ett rengöringsmedel speciellt framtaget för att rengöra ramen, hjulen och andra delar av cykeln. Fett används för att smörja lager, gängor och andra rörliga delar på cykeln. Om du dessutom behöver en bra cykelpump för att bibehålla din cykels däcktryck och på så sätt förbättra körupplevelsen och säkerheten hittar du även en egen kategori med cykelpumpar.