• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Kem

Du som har en pool vet hur viktigt det är med regelbundet underhåll och att sköta om den med rätt produkter för att den ska hålla sig fin och fräsch. Här hittar du allt du kan tänkas behöva för att vattnet i poolen ska hålla sig rent längre så att du kan lägga mer tid i poolen och mindre tid på rengöring. Välj ut de produkter du är ute efter i vårt breda utbud av poolkemi och beställ online redan idag! 

Läs mer
Produkter
Du har sett 14 av 14 totalt
Du har sett 14 av 14

FAQ – vanliga frågor

  1. Kan klor användas i pool och spa?
    Klor kan användas för att desinficera din pool och ditt spa. Klor hjälper till att döda bakterier, alger och andra mikroorganismer som förorenar vattnet. Det finns olika former av klor som kan användas i pooler och spabad. Den vanligaste formen, är vanlig klorblekmedel, som innehåller natriumhypoklorit. Andra former är klortabletter eller klorgranulat som innehåller kemikalier som triklor eller diklor. Det är viktigt att använda klor på rätt sätt och i rätt mängd för att upprätthålla en korrekt klorbalans i poolen. För mycket klor kan irritera ögon och hud och orsaka obehag, medan för lite klor kan leda till dålig vattenkvalitet och bakterietillväxt. För att använda klor i din pool och ditt spa, följ tillverkarens anvisningar och dosera det enligt poolvolymen och aktuella vattenförhållanden. Testa klor- och pH-nivåerna regelbundet, och justera dem efter behov för att säkerställa att vattnet är säkert och rent för simning.
  2. Hur ofta ska du byta vatten i din pool?
    Hur ofta du behöver byta vattnet i din pool, beror på flera faktorer, t.ex. poolens storlek, användnings-mönster, underhållsrutiner och vattenkvalitet. Generellt rekommenderas att poolvattnet byts ut vart 3-5 år, men det finns ingen fast regel och vissa pooler kan bibehålla en god vattenkvalitet längre. Regelbunden övervakning av vattenkvaliteten är viktig. Om du har svårt att upprätthålla rätt klorbalans, pH-nivå och andra kemiska parametrar, kan du behöva byta vatten. Om det har skett en betydande tillförsel av organiskt material till poolen, t.ex. efter kraftiga regn, kan du behöva byta vatten för att avlägsna överflödiga föroreningar. Dessutom är det viktigt att utföra korrekt poolunderhåll, inklusive regelbunden rengöring av filter och korrekt dosering av kemikalier.
  3. Är det hälsosamt att bada bubbelpool?
    Att använda en bubbelpool eller jacuzzi, kan vara en avkopplande och trevlig upplevelse. Att tillbringa tid i det varma vattnet, kan bidra till att minska stress, lindra muskelspänningar och förbättra den allmänna avslappningen. Det är dock viktigt att undvika överhettning i en bubbelpool, eftersom detta kan leda till symtom som yrsel, illamående eller svaghet. Det rekommenderas att du begränsar din tid i bubbelpoolen till 15-20 minuter åt gången och är uppmärksam på din egen kropps reaktioner. Vissa personer kan vara känsliga för kemikalier som används för att rengöra spabadet, t.ex. klor eller zinkoxid.

Produkter för att sänka pH-värdet i poolen

Har du pool eller spa är det viktigt att du kommer ihåg att reglera pH-värdet. för högt eller för lågt pH-värde kan skada poolens rör och filter, samt vara irriterande för ögon och hud. pH-värdet för en pool eller spa är optimalt mellan 7,2 och 7,6. Ett lågt pH-värde betyder att vattnet är för surt, medan ett högt pH-värde indikerar att vattnet är för basiskt. Hitta produkter för att reglera poolens och spaets pH-värden på den här sidan.

Kemi och underhåll av din pool eller spa

Pool- och spastädare är viktiga för att upprätthålla en ren och hygienisk pool eller spa. Använd rätt rengöringsmedel och produkter som du hittar på sajten och följ tillverkarens instruktioner för att säkerställa optimal renhet och hygien i din pool eller spa.

Du kan också hitta nya produkter eller tillbehör till pool, spa, vildmarksbad och utomhusbastu här eller roliga leksaker för vattenlek just här.