Motionscykel

Hos Harald Nyborg har vi ett brett sortiment av motionscyklar, så att du alltid har möjlighet att sätta fart på din konditionsträning när det passar dig. Motionscykeln har fördelen att den är mycket skonsam mot både knän och leder, så du behöver inte oroa dig för att överbelasta något medan du förbränner kalorier. Å andra sidan kommer du att känna att dina vader, lår och skinkmuskler får ett bra träningspass och du kommer att förbättra din konditionsnivå varje gång du sätter dig på cykeln.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (1)
 • (1)
Färg
 • (1)
GroupCode
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 2 av 2 totalt
Du har sett 2 av 2

FAQ – vanliga frågor

 1. Vilken motionscykel ska jag välja?
  På de flesta fitnesscyklar, kan sätet och styret justeras i höjdled. Men det kommer ändå att vara en stor fördel att välja en lite större modell om du själv är lång. Så se till att välja en som passar din vikt och längd. På samma sätt ska cykeln vara lätt att använda.
 2. Hur många kalorier förbränner du på en motionscykel?
  Allt beror på din intensitet. Enligt flera studier kan en "supermotionär" nå 1000 till 1200 kcal per timme, medan den genomsnittliga träningscyklisten når någonstans mellan 600 och 800 kcal.
 3. Hvordan skal min motionscykel indstilles?
  Det er vigtigt at indstille din motionscykel korrekt for at undgå skader og træne effektivt. Sædet og styret bør være justeret, så du sidder komfortabelt og i en ergonomisk korrekt position. Indstil modstanden i henhold til dit træningsniveau.
 4. Hvilken spinningcykel skal jeg vælge?
  Når du overvejer at investere i en motionscykel, er det vigtigt at tænke over dine behov. Køb efter formål, hvor meget du har til hensigt at bruge cyklen, og hvor meget plads du har til rådighed. Vi tilbyder flere modeller, inklusive traditionelle motionscykler, spinningscykler og foldbare motioncykler, der passer til forskellige træningsstilarter og rum.

Vilken motionscykel ska jag välja?

Med så många olika motionscyklar på marknaden är det förståeligt att det kan vara svårt att bestämma sig för vilken som bäst passar dina behov. Därför har vi på Harald Nyborg sammanställt en kort guide som förhoppningsvis kan hjälpa dig att bestämma vilken modell du ska välja. Först och främst kan du bestämma vilken utrustning du vill att din nya cykel ska ha. Vissa motionscyklar är utrustade med en frontmonterad dator och det finns också skillnader i hur avancerade dessa datorer är och hur många motståndsnivåer de erbjuder. Naturligtvis måste du också bestämma hur stor träningscykel du vill ha, vilket förmodligen beror på hur mycket utrymme du har i ditt hem. En större modell betyder inte nödvändigtvis att den är bättre för dig, så du bör granska vad varje modell erbjuder för att se om den matchar dina önskemål och behov. 


Stora fördelar med en motionscykel

En annan fördel med en motionscykel är att du kan bestämma hur hög belastning du vill ha på den, så att du kan anpassa intensiteten i ditt cykelträningspass. Motionscykeln är därför ett perfekt träningsredskap för dem som antingen håller på att rehabilitera leder och senor i benen eller för dem som bara vill använda sina ben och lår samtidigt som de förbättrar sin kondition. Överväg också att komplettera din hemmaträning med ett löpband eller någon annan typ av träningsmaskin.