Kompostbehållare

Hitta din kompostbehållare här hos Harald Nyborg. Våra kompostbehållare finns i olika varianter och prisklasser och kan enkelt ställas upp i ett hörn av trädgården där de bidrar till att skapa kompost. En kompostbehållare kan hjälpa dig att förvandla ditt trädgårdsavfall till användbar kompost på ett snabbt sätt. Denna produkttyp finns till exempel i en sluten version med en botten och en främre öppning så att trädgårdsavfall enkelt kan fyllas i behållaren och omvandlas till användbar kompost. Denna typ av kompostbehållare kan monteras utan verktyg. Om du föredrar en mer fristående lösning, t.ex. en metalltrådsbehållare utan botten och lock, är detta också ett alternativ.

Läs mer
Produkter
Du har sett 1 av 1 totalt
Du har sett 1 av 1

FAQ – vanliga frågor

  1. Vad är kompost?
    Kompost består oftast av trädgårds- och köksavfall. Det är ett naturligt gödningsmedel som tillför näring och kraft till jorden, till exempel till din grönsaksodling. Kompost består av organiskt material, som också är bra för växternas tillväxt.
  2. Hur gör man kompost i trädgården?
    Du kan enkelt göra din egen kompost i trädgården med en kompostbehållare. Tillsätt kontinuerligt organiskt material och vänd det 1-2 gånger per år. Du kan använda trädgårdsavfall som grenar, gräs och löv eller matavfall som morotsskal, matrester och äggskal.
  3. Hur undviker man råttor i komposttunnan?
    Det finns några mycket enkla riktlinjer du kan följa för att hålla råttor borta från din kompostbehållare. Till exempel bör du avstå från att lägga köttrester i komposten, och se till att gräva ner frukt- och grönsaksrester långt ner i komposten. Om du ser till att din kompostbehållare är väldesignad kommer den att bryta ner det organiska materialet snabbt, vilket ger råttor mindre möjlighet att spåra resterna.

Kompostbehållare för trädgårdsavfall

Kompostbehållare är ett användbart verktyg för förvaring av trädgårdsavfall. Du kanske har klippt häcken eller gräsmattan och behöver någonstans att förvara avfallet. Ja, om du har en trädgård är det faktiskt mycket vettigt att ha en kompostbehållare. Det fina med kompostbehållare är att de också kan användas för köksavfall, som med tiden skapar ett hemmagjort gödningsmedel. Så det är både miljövänligt och ett bra sätt att ge näring till dina växter.