Bilbarnstolar

När du ska välja babyskydd, bilbarnstol eller bälteskudde är det ålder, längd och vikt på barnet som avgör vilken stol som passar bäst. Säkerheten ska komma i första hand! Här på Harald Nyborg kan du köpa både bilbarnstol och bälteskudde online, alltid till billiga priser och med snabba leveranser. Vi har ett stort sortiment av tillbehör till barn i bil så att ditt barn sitter säkert och bekvämt under hela bilfärden. Bilstolarna du hittar här är säkerhetsgodkända enligt gällande standardmärkning.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (5)
Färg
 • (4)
 • (4)
GroupCode
 • (5)
 • (5)
 • (5)
 • (4)
 • (4)
 • (1)
 • (1)
Material
 • (1)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 5 av 5 totalt
Du har sett 5 av 5

FAQ – vanliga frågor

 1. När kan barn använda bälteskuddar?
  Barnet kan gå över från bilbarnstol till bälteskudde när det väger mer än 15 kilo. Detta kommer vanligtvis att vara runt när barnet är 4 år gammalt.
 2. Hur länge ska ett barn sitta bakåtvänt i en bilbarnstol?
  Barn ska sitta bakåtvänt så länge som möjligt – och åtminstone tills de är 15 månader gamla.
 3. Hur länge ska ett barn använda bältesstol med ryggstöd?
  Ett barn bör använda en bälteskudde med ryggstöd så länge de är under 135 centimeter höga.

Bilbarnstol och bilkudde efter barnets ålder, längd och vikt

Ett babyskydd till bilen är barnets första bilbarnstol. Babyskyddet placeras i bilen så att barnet åker bakåtvänt och är väl skyddat och fastspänt. Ett babyskydd är enkel och smidig att förflytta till och från bilen. När barnet är runt nio månader eller när huvudet syns över skyddets kant och den rekommenderade viktgränsen har passerats, är det dags att byta till en bilbarnstol. Den första bilbarnstolen till ditt barn ska även den vara en bakåtvänd bilbarnstol. Tänk dock på att en bakåtvänd bilbarnstol eller ett babyskydd aldrig ska sättas fast vid ett säte där det finns en aktiv airbag. Det finns flera olika modeller av bakåtvända bilbarnstolar, vissa går till exempel att ändra till ett skönt viloläge och andra har justerbara nackstöd eller stoppade sidor för extra sidokrocksskydd. Låt barnet sitta i en bakåtvänd bilbarnstol så länge som möjligt, gärna upp till fyra eller fem års ålder. Här gäller samma rekommendation som vid ett babyskydd, när barnets huvud syns över kanten eller när viktgränsen uppnåtts, är det dags att byta. Nästa bilbarnstol är en framåtvänd bilbarnstol eller en sittkudde till bil, med eller utan ryggstöd, som ser till att bilens trepunktsbälte hamnar i rätt höjd. Bälteskudden behöver inte monteras fast i bilen. Den är enkel att placera på olika säten i bilen och också mellan olika bilar. En bälteskudde kan användas tills barnet är mellan tio och tolv år.

Åk tryggt och säkert med en från Harald Nyborg

Att köpa en bra bilbarnstol är en viktig investering och faktiskt ett av de första köpen du gör när du ska få barn eller precis fått barn. Redan när ni ska åka hem från BB behöver barnet sitta tryggt och säkert i bilen. Var noga med att babyskyddet och senare bilbarnstolen är anpassad efter barnets ålder, längd och vikt och knäpp alltid fast barnet ordentligt. Det är lika viktigt att barnet sitter fastspänd i bilbarnstolen när ni ska åka på en lång bilsemester som när ni ska åka till förskolan runt kvarteret. Ha gärna några leksaker eller bilderböcker i bilen som kan hålla barnet sysselsatt under bilfärden. Här på Harald Nyborg har vi ett brett urval av billiga bilbarnstolar, både bakåtvända och framåtvända modeller, i smarta, säkra och bekväma utföranden. Du handlar smidigt online och kan välja mellan flera olika betalningsalternativ. Självklart erbjuder vi också snabba leveranser.