• 30 dagars öppet köp och returrätt
 • Prisgaranti - kolla oss först!

Tält

Att tälta är ett underbart sätt att komma ut i naturen. Men hur är det egentligen: Får man tälta överallt? Ja, allemansrätten säger att du får vistas och tälta nästan var du vill, även om det är privat mark. Är du i känsliga miljöer som naturreservat och nationalparker eller nära privata bostäder ska du dock vara lite försiktig och helt enkelt anamma grundregeln i allemansrätten: inte störa, inte förstöra. För att du ska få en lyckad campingsemester behöver du dock ett bra tält. Det finns tält i olika storlekar och material. Här på Harald Nyborg erbjuder vi ett brett utbud av campingtält, till exempel 3-mannatält, 4-mannatält, 6-mannatält, pop-up-tält, tält med ståhöjd, familjetält och tunneltält. Flera av tälten kommer från vårt eget populära varumärke Nakano. Du kan även köpa till tältimpregnering som gör tältet vattenavvisande, extra tältlinor och tältpinnar. Investera i nya billiga tält från Harald Nyborg!

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
 • (3)
 • (1)
 • (14)
Färg
 • (1)
 • (13)
 • (14)
 • (2)
 • (3)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 21 av 21 totalt
Du har sett 21 av 21

FAQ – vanliga frågor

 1. Hur stort ska ett tält vara?
  Storleken på ett tält, beror på hur många personer som ska sova i tältet, samt hur mycket förvaringsutrymme som behövs. De flesta tält anger antal personer, till exempel 1-2 eller 3-4, och en bra tumregel är att välja den mindre av de två siffrorna, så blir det mer plats för förvaring av väskor, liggunderlag och annan utrustning.
 2. Vad är skillnaden mellan ett billigt tält och ett dyrt?
  Skillnaden mellan ett billigt tält och ett dyrt tält ligger oftast i kvaliteten och hållbarheten. Om du ska på festival och planerar att lämna ditt tält, kan det vara en bra idé att köpa ett tält till ett lågt pris, medan ett dyrare tält är lämpligt att använda i många år.
 3. Hur sätter man ihop ett tält?
  För att sätta ihop ett tält, börjar du med att hitta en platt yta och sprida ut tältduken. Se till att undersidan är mot marken och att ingången är åt önskat håll. Sätt ihop tältstängerna, som vanligtvis är delade och sammankopplade med elastiska snören. Trä stängerna genom de avsedda kanalerna eller fäst dem vid tältduken. Res sedan tältet genom att böja stängerna och fästa dem i tältets hörnfästen. Spänn ut tältet ordentligt och fäst det med tältspikarna i marken för att säkerställa stabilitet. Till sist, fäst eventuellt ett regnskydd över tältet om detta ingår.
 4. Kan man använda stormkök i tält?
  Nej, det är inte att rekommendera att använda stormkök inuti ett tält, då det medför risker såsom brandfara och kolmonoxidförgiftning. Det är säkrare att använda stormköket utomhus i ett välventilerat område för att minska dessa risker.
 5. Vilken vattenpelare ska man ha på tält?
  Vattenpelaren på ett tält indikerar dess förmåga att motstå regn. Ett tält med en vattenpelare på minst 2000 mm anses vara bra för de flesta campingförhållanden, skyddar mot måttligt till kraftigt regn. För camping i områden med frekvent och kraftigt regn eller vid mer utmanande väderförhållanden, är det rekommenderat att välja ett tält med en vattenpelare på 3000 mm eller högre. Detta ger ett starkare skydd och säkerställer att tältet håller sig torrt inuti även under intensiva regnstormar eller långvarigt regnande, vilket är viktigt för komfort och säkerhet under camping.

Rätt tält för rätt tillfälle

Tänk på att tältet ska vara anpassat för den miljön du ska vistas i och hur många personer som ska sova i det. Ska du ut och vandra ska du satsa på ett lätt tält. Köp gärna till extra tältlinor och långa stormtältpinnar så att tältet står stadigt även om det blåser. Tältet ska klara både regn och vind och samtidigt ha god ventilation. Ett myggnät vid tältöppningen är också att rekommendera. Det är alltid en god idé att testa att resa upp tälten en gång hemma innan det är dags att åka på campingsemester. Då ser du hur tältet fungerar och om det saknas något. Ska du på campingsemester med familjen finns stora tält för 4 eller 6 personer. I tunneltältet från Nakano kan sovutrymmet delas upp med hjälp av en skiljevägg. Innan du sätter upp tältet ska du hitta en torr och plan tältplats. Ta bort kottar och stenar som ligger på marken. Dessa kan nämligen störa din nattsömn och dessutom sliter det på tältets undersida. Är det en varm sommarmånad kan det vara smart att placera tältet i skugga för att inte vakna onödigt tidigt av solens strålar. För att kunna få en god natts sömn på campingsemestern är det också viktigt att ha rätt sovsäck och underlag. Vi erbjuder ett brett sortiment av sovsäckar anpassade efter olika temperaturer och säsonger. Självklart hittar du även luftmadrasser och liggunderlag här.Köp billiga tält smidigt online

I vår näthandel kan du köpa tält i många olika modeller och storlekar. Har du funderingar och frågor om våra tält är du varmt välkommen att chatta, ringa eller skicka ett mejl och du vet väl att du har öppet köp i 30 dagar när du handlar hos Harald Nyborg och att vi erbjuder betalning med faktura men även delbetalning, direktbetalning eller betalning via vår samarbetspartner Klarna. Hos oss på Harald Nyborg kan du även beställa campingmöbler, kylväskor och allt annat du behöver för en härlig campingsemester.