Ring-, ringspärr- & skiftnycklar

Var hittar man rejäla och billiga skiftnycklar? Hos oss på Harald Nyborg förstås! Vi har ett br sortiment av skiftnycklar i olika storlekar och utföranden. Du kan till exempel köpa en Bahco skiftnyckel i kvalitetsstål för användning på fyr- och sexkantiga muttrar. Här finns också blocknycklar, ringnycklar och ringnyckelsatser med spärr samt u-nycklar. Beställ enkelt och lätt online i vår webbutik och kom igång med dina projekt hemma snabbt och smidigt.

Läs mer
Produkter
Du har sett 19 av 19 totalt
Du har sett 19 av 19

Skiftnycklar, blocknycklar och ringnycklar

Ska du lossa eller dra åt skruvar och muttrar hittar du rätt verktyg här hos oss på Harald Nyborg. Vilket verktyg du behöver beror helt enkelt på vad du ska göra och vilken typ av skruv- eller mutterhuvud det är. En fast nyckel är ett verktyg som används för att lossa sexkantiga muttrar eller skruvar. Fasta skruvnycklar finns både som enkla och som dubbla. Ringnycklar har ringar i båda ändar. Ringarna är sex- eller tolvkantiga. Det är viktigt att använda rätt storlek på ringnyckeln för just den skruv eller mutter som ska lossas eller skruvas fast. Uppstår ett glapp kan antingen skruven eller muttern skadas eller så far verktyget illa. Blocknycklar eller u-ringnycklar har en u-formad öppning i ena änden och en ring i den andra. U-ringnyckeln och ringen har ofta samma dimension. Det finns också en u-ringnyckel med spärr, alltså ringnycklar med spärrfunktion.


I motsats till fasta nycklar kan en skiftnyckel steglöst ställas in. På så sätt sluter den sig runt muttern eller skruven och du kan lossa eller dra åt. Det fiffiga med en skiftnyckel är alltså att du kan lossa och dra åt skruvar och muttrar av olika storlekar med ett och samma verktyg. Och visst låter det smart att bara ha ett verktyg istället för flera stycken men många upplever ändå att en blocknyckel ofta är ett bättre val då risken för skador på skruven eller muttern minskar. För att kunna arbeta effektivt är det bra att både ha en skiftnyckel och några olika blocknycklar i olika storlekar i verktygslådan.


Visste du förresten att skiftnycklar ibland kallas för svensknycklar? Det var nämligen en svensk, närmare bestämt Johan Petter Johansson, som år 1892 tog patent på den moderna skiftnyckeln.


Billiga verktyg online med snabba leveranser

Här hos oss på Harald Nyborg kan både hemmafixare och den professionella hantverkaren köpa billiga kvalitetsverktyg. Vad saknas i din verktygslåda? Kanske en ringnyckel med spärr? Eller en blocknyckelsats från Bahco? Eller är det kanske en ringnyckelsats som saknas? Oavsett vilket så hittar du dina nya verktyg här hos oss på Harald Nyborg. Du beställer bekvämt på nätet i vår webbshop och får verktygen snabbt och enkelt levererade. Vi erbjuder även finfina kampanjer som dyker upp med jämna mellanrum på vår hemsida och/eller i vårt nyhetsmejl, om du prenumererar på detta. Gör du det inte redan så passa på att skriver upp dig så missar du aldrig en bra deal!