Presenningar

Om du letar efter praktiska presenningar för att täcka trädgårdsmöbler, trädgårdsutrustning, motorfordon med mera, är den här sidan ett bra ställe att börja din sökning. Vi säljer högkvalitativa, starka och hållbara presenningar som tål effekterna av fukt, väder och vind samt skyddar mot smuts och skräp. Använd dem för att täcka allt från trädgårdsmöbler, motorcyklar, båtar och trädgårdsredskap och se till att de inte blir smutsigare eller mer utsatta än de behöver vara när de förvaras i garaget eller under ett skärmtak.

Läs mer
Produkter
Du har sett 3 av 3 totalt
Du har sett 3 av 3

FAQ – vanliga frågor

 1. Är en presenning vattentät?
  Presenningar är konstruerade för att vara vattentäta och kan användas för att skydda mot regn och snö. De finns i olika storlekar, format och kvaliteter för att passa olika behov. Oavsett om du behöver täcka en stor yta eller skydda mindre objekt, finns det presenningar i olika storlekar tillgängliga. Du kan hitta presenningar till billiga priser och med ett brett sortiment att välja mellan hos Harald Nyborg. Materialen som används för att tillverka presenningar inkluderar vattentäta beläggningar, vilket gör dem lämpliga för användning i alla väderförhållanden.
 2. Hur fäster man en presenning?
  Att fästa en presenning kan göras på olika sätt beroende på situationen. Ett vanligt sätt är att använda elastiska snören eller rep för att binda presenningen runt objektet eller igenom öglor på presenningen. Du kan också använda klämmor eller spännen för att säkra presenningen på plats. Om presenningen har förstärkta hörn eller metallöglor kan du använda krokar, karbinhakar eller snabbringsfästen för att fästa den. Det är viktigt att se till att presenningen är ordentligt stramad för att förhindra att den blåser iväg i blåsiga förhållanden. För att hålla presenningen på plats i alla väderförhållanden kan du använda extra fästanordningar, såsom bungee-snören eller spännband.
 3. Hur länge håller presenningar?
  Livslängden på en presenning kan variera beroende på flera faktorer. Presenningar av hög kvalitet, tillverkade av robusta material och vattentäta beläggningar, kan hålla i flera år under alla väderförhållanden. Men det är viktigt att komma ihåg att slitage och exponering för elementen kommer att påverka presenningens livslängd. Regn, snö, vind och UV-strålning kan påverka presenningens struktur och material över tid. En presenning som används mer frekvent eller utsätts för hårdare förhållanden kan slitas snabbare än en som används mer sporadiskt eller skyddas bättre. För att förlänga livslängden är det viktigt att rengöra och torka presenningen regelbundet, förvara den på rätt sätt när den inte används och undvika skador från skarpa föremål. Generellt sett kan en presenning av hög kvalitet hålla i flera år, medan presenningar av lägre kvalitet kan behöva ersättas oftare.
 4. Kan man sy i en presenning?
  Ja, det går att sy i en presenning. Presenningar är tillverkade av material som kan sys igenom, såsom PVC eller polyeten. Du kan använda hushållssnöre eller universalsnöre som tråd och en lämplig nål t ex en jeansnål som klarar kraftigare tyg för att sy i presenningen. Det är viktigt att välja en stark tråd och en nål som klarar av att hantera det tåliga materialet. Du kan sy för att reparera hål, utföra anpassningar eller skapa öppningar i presenningen. För att säkerställa att de sydda områdena förblir vattentäta kan du använda en vattentätande produkt eller tejp längs sömmen. Att sy i en presenning kan vara ett kostnadseffektivt sätt att reparera eller anpassa den efter dina behov, och användningen av hushållssnöre eller universalsnöre gör det till ett billigt alternativ.
 5. Var köper man presenning?
  Hos Harald Nyborg hittar du ett brett sortiment av presenningar i vår webbshop. Vi erbjuder hållbara och kraftiga presenningar som är perfekta för att skydda olika föremål från väder och vind. Besök vår hemsida för att se vårt utbud och för mer information.

En kraftig presenning kan användas i en mängd olika sammanhang

Du vet det säkert redan, men en bra och kraftig presenning kan användas på många olika sätt. Som beskrivits ovan är den praktisk när du vill täcka din båt, motorcykel, trädgårdsmöbler och trädgårdsredskap. Men den är också utmärkt för till exempel byggprojekt utomhus. Använd den för att täcka byggmaterial så att de är i samma skick som när du senast lämnade dem när du återvänder till jobbet. Presenningen är också en bra vän när du behöver koppla av och njuta av livet. Använd den till exempel över tältet när du är på camping eller festival. Med ett torrt liggunderlag och en torr sovsäck klarar du det mesta - även dåligt väder.

Hitta rätt presenning hos Harald Nyborg

Att en presenning har en skyddande effekt råder det ingen tvekan om. Men vilken variant ska du välja? Hos Harald Nyborg kan du titta närmare på den kraftiga modellen i transparent plast som tål solens starka strålar. Denna kvalitetspresenning har förstärkta hörn och snörringar så att du enkelt kan fästa den stora plastbiten över dina byggmaterial, tält, båt eller något annat. Naturligtvis finns denna modell i olika storlekar. Du kanske också föredrar en grön version - den har vi den med, även den i olika storlekar. Du hittar också en reparationssats med ringar och en monteringsstång, så att du inte behöver spendera pengar på en ny presenning om den du redan har har en som bara behöver lappas ihop lite.