• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Barncyklar

Att få en egen cykel är ett stort ögonblick. Harald Nyborg har ett brett sortiment av barncyklar till marknadens bästa priser. Tänk att få cykla iväg på en barncykel med fint Frost-tema eller häftigt Spiderman-tema! De mindre cyklarna är utrustade med stödhjul och reflexer. Den lilla cykeln med Frost-tema har till och med en liten stol där bak så att dockan eller nallen kan följa med. Det är en härlig frihetskänsla att cykla och många barn älskar att ge sig iväg på sin cykel. När barnet lärt sig cykla ordentligt är det praktiskt att kunna cykla fram och tillbaka till förskola, skolan och fritidsaktiviteter. Tänk på att det är viktigt att barnet lär sig viktiga trafikregler innan man ger sig ut i trafiken och självklart ska barnet ha en hjälm på huvudet. Du hittar flera godkända barnhjälmar här på Harald Nyborg.

Läs mer
Produkter
Du har sett 21 av 21 totalt
Du har sett 21 av 21

FAQ – vanliga frågor

  1. När kan barn lära sig att cykla?
    Många barn kan lära sig att cykla utan stödhjul mellan 5 och 8 års ålder, men det kan också ske tidigare eller senare, beroende på barnets färdigheter och träning. Vissa barn kan känna sig mer självsäkra och redo att prova cykling utan hjälpmedel tidigare än andra. Det är bäst att ge ditt barn möjlighet att öva när det visar intresse och är redo för utmaningen.
  2. Vilken tum ska barn ha på cykel?
    Vid val av cykelstorlek för barn är det viktigt att ta hänsyn till både barnets längd och ålder. Generellt sett bör barn i åldern 3-5 år använda cyklar som är 12-14 tum i storlek. Dessa cyklar passar barn med en kroppslängd på cirka 90-105 cm. För barn i åldern 5-8 år är 16-20 tumscyklar lämpliga, vilket motsvarar en kroppslängd på ungefär 105-130 cm. Barn mellan 8 och 12 år bör överväga 24 tumscyklar, anpassade för barn med en kroppslängd på omkring 130-150 cm. Det är kritiskt att barnet kan nå både pedalerna och marken bekvämt för att säkerställa säker och kontrollerad cykling.

Billiga barncyklar online hos Harald Nyborg

Cyklar finns flera olika modeller, färger och storlekar. Storlek på cykel till barn beror på barnets ålder och längd. Modell och färg är en smaksak. När barnet är mellan tre och fem år eller mellan 90-110 cm lång kan en 12 tums cykel med stödhjul vara lagom. En bra nybörjarcykel för barn som är mellan fyra och nio år eller 105-120 cm långa är en 16 tums cykel eller 20 tums cykel. Här kan man börja cykla med stödhjul och när barnet kan cykla på egen hand kan stödhjulen monteras av. För äldre barn finns större cyklar innan det är dags att köpa den första vuxencykeln. Det är enkelt och smidigt att handla en ny cykel på Harald Nyborg. Vi erbjuder snabba leveranser och flera olika betalningsalternativ att välja mellan.