Kompostkvarnar

Om du letar efter ett smart sätt att bearbeta ditt trädgårdsavfall på är en kompostkvarn det rätta valet. Med kompostkvarnar förvandlas grenar, busksticklingar och liknande trädgårdsavfall på bästa möjliga sätt till träflis, till nytta för din trädgård, dina rabatter och miljön. Bland annat Adano tillverkar kompostkvarnar som omvandlar trädgårdsavfall till träflis. Flisen kan sedan användas som marktäckning i perennrabatter eller vid andra typer av planteringar. Välj mellan en tyst version med en kraftfull motor eller kolla in våra andra maskiner som är särskilt lämpade för grenar och buskar. Oavsett vad du väljer är kompostkvarnar ett bra val för ditt hushåll och din trädgård, liksom för miljön.

Läs mer
Filtrera sökning
Pris
Varumärke
  • (1)
Energikälla
  • (2)
GroupCode
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
Spänning (V)
  • (1)
Visa endast varor som finns i lager
Produkter
Du har sett 2 av 2 totalt
Du har sett 2 av 2

Undvik onödiga turer till återvinningscentralen, investera i en bra kompostkvarn

Det är skönt att kunna samla grenar från buskar som vi vill bli av med. Det ger ett fräscht uttryck i trädgården. Och då finns det också utrymme för ny tillväxt. Men högen med grenar och liknande kan snabbt bli mycket stor. Och då måste du återigen åka till återvinningscentralen. Såvida du inte börjar bli lite trött på det arbete som är förknippat med detta. I så fall kan en smart kompostkvarn vara lösningen. Hos oss hittar du till exempel modellen med en kraftfull motor, säkerhetslås på uppsamlingsboxen och hjul som gör det enkelt att transportera kvarnen. Men kanske är det en modell med en särskilt stor uppsamlingsbox som kan göra ditt trädgårdsarbete lite enklare? Om du har mindre bitar trädgårdsavfall kan du lägga det i en kompostbehållare eller en trädgårdsavfallspåse.

Det finns många fördelar med att använda flis från en kompostkvarn

När grenarna väl har flisats upp är de mycket mer hanterbara. Du kan nu samla ihop flisen som grenarna har förvandlats till och lägga den i en säck. Men så var det det där med att du behöver ge dig ut på vägarna för att bli av med det – och det kanske du vill undvika. Då kan du välja att använda den fina flisen på gångstigar, mellan träd och i dina rabatter. Det ser dekorativt ut, men det finns många andra fördelar. Till exempel är användningen av träflis i trädgården ett hållbart sätt att bekämpa ogräs. Flistäcket hindrar ogräset från att gro. Dessutom skyddar den växternas rötter från frost, medan den på sommaren hjälper till att behålla fukten. Spara pengar och gör din egen flis med en kompostkvarn från Harald Nyborg.