Hänglås

Ett hänglås är ett snabbt och smidigt sätt att säkra dina saker. Ett hänglås är praktiskt att ha med på gymmet för att låsa skåpet, att koppla till en vajer för att låsa fast cykeln eller för att till exempel låsa in trädgårdsredskapen i boden utomhus. Om du inte vill hålla reda på en nyckel, eller vill att alla i familjen ska kunna använda låset utan extranycklar som dessutom riskerar att komma bort så kan ett hänglås med kod vara ett smart alternativ. Nycklar till hänglås är oftast små och kommer lätt bort. För att undvika detta kan du helt enkelt välja ett lås med kod som du själv väljer. Hänglås med kod finns i flera olika storlekar och utföranden, från små och smidiga lås med liten bygel som fungerar bra för till exempel skåpet på badhuset eller gymmet, till lås med lite större byglar som passar bra på till exempel containerluckor eller skjul.

Läs mer
Produkter
Du har sett 19 av 19 totalt
Du har sett 19 av 19

Hänglås med olika säkerhetsklass

Oavsett storlek så finns hänglås i olika klass, så kallad säkerhetsklassning. Ibland kan ditt försäkringsbolag kräva en viss säkerhetsklass på låset för att försäkringen ska gälla vid till exempel inbrott eller stöld. Säkerhetsklass 1 är de enklaste låsen, som passar bra till saker som verktyg, medicinskåp, fönster och liknande som du kanske bara vill hålla säkra från barnen i familjen. Klass 2 passar bra på platser som behöver låsas, men där du även snabbt ska kunna öppna låset vid en nödsituation, till exempel en utrymning eller brand. Hit räknas till exempel fönster, källardörrar och liknande. Lås med säkerhetsklass 3 är den typ av lås som oftast är godkända av försäkringsbolaget och passar för att låsa till exempel motorcyklar, båtar och liknande. Klass 4 är ytterligare en säkerhetsklass som ofta krävs när försäkringsbolaget kräver ett rejält skydd. Hänglås med säkerhetsklass 4 rekommenderas till exempelvis ytterdörrar, portar och liknande. Den högsta säkerhetsklassen på lås är klass 5 och krävs oftast bara för att låsa in farligt material som till exempel vapen eller ammunition.

Köp hänglås billigt hos Harald Nyborg

Hos oss hittar du hänglås med kod i flera olika modeller och storlekar, så att du snabbt och billigt ska kunna låsa in det du är extra rädd om. Välj mellan mindre lås som är smidiga att ta med i väskan på väg till gymmet, eller lite större lås för de mer krävande sakerna som du vill kunna låsa in. Här hittar du också beslag för hänglås, vajrar för låsning och mycket mer. En galvaniserad stålvajer är bra att komplettera hänglåset med om du vill ha en extra säker låsning för till exempel din cykel eller motorcykel, då den kan låsas fast runt hjulet och i till exempel ett cykelställ eller annan lämplig plats. Hos oss handlar du alltid produkter av hög kvalitet till riktigt bra priser. Du kan välja mellan flera olika trygga betallösningar för att du ska känna dig säker under hela köpprocessen.