Fiskelinor

Ska du ut och fiska? För att kunna dra upp en riktig baddare på kroken måste du ha en stark och bra fiskelina. Harald Nyborg har ett brett sortiment av prisvärd fisketråd med olika draghållfasthet. Här finns lätthasplade nylonlinor, flätade fiskelinor för långa kast samt exceptionellt slitstarka superlinor av fluorocarbon som är näst intill osynliga i vattnet. Vi har allt för att du ska slippa fisketrassel när du drar upp gammelgäddan från vassen. Som alltid har vi tagit fasta på både kanonbra priser och produkter av toppkvalitet. Välkommen att köpa en billig flätlina eller annan fiskelina smidigt i vår webbshop.

Starka och billiga fiskelinor: nylonlinor, flätlinor och fluorocarbonlinor

Oavsett om du fiskar brax, gös, abborre eller något annat krävs en riktigt bra fiskelina som varken knutar sig eller töjer sig. Med den bästa fiskelinan får du också de bästa förutsättningarna för ett lyckat hobbyfiske i både salta hav och söta sjöar. Våra fiskelinor kan användas till metning, pimpelfiske, spinnfiske, trolling och djuphavsfiske – helt enkelt till varje situation som kräver en lång lina som är både slit- och brottstark.

Fiskelinan på fiskerullen är helt klart en viktig detalj när du ska fiska. Det finns många olika typer av fiskelinor att välja mellan: flätlina, nylonlina och fluorocarbonlina. De olika fiskelinorna har olika egenskaper och vilken du ska använda beror på vilken typ av fiske du ska ägna dig åt. Ibland passar det bättre med en fiskelina som är stum och vid andra tillfällen behövs en fiskelina som töjer sig. Ibland behöver du en lina som tål nötning, till exempel när du ska fiska i grunda vatten där det finns mycket sten, och ibland behöver du en riktigt tunn lina. Med rätt lina och rätt fisketeknik har du större chans att fånga drömfisken.

Många använder nylonlinor vid fiske men flätlinor har blivit allt mer populära. Ibland kallas den flätade linan även för en spunnen lina. Flätlinan tål inte nötning riktigt lika bra. Den är också mer stum jämfört med en nylonlina. Vid havsfiske ska du till exempel använda bästa flätlinan. En flätlina ger nämligen mer direktkontakt med betet. Huggen känns inte lika tydliga om du använder en nylonlina eftersom den är mer elastisk. Även fiskelinor av fluorocarbon används av många. Fluorocarbonlinor är i stort sett osynliga för fiskarna och den är också mycket nötningstålig och töjer sig mindre än vanliga nylonlinor.

Vilken typ av fiskelina du ska använda beror alltså helt på vad och var du ska fiska. På Harald Nyborg kan du enkelt köpa en billig fiskelina. Gör gärna ett test och se vilken fiskelina som passar dig bäst: nylonlina, flätlina eller fluorocarbonlina.

Köp bästa fiskelinan smidigt online

Ta del av vårt sortiment av kvalitativ fiskeutrustning. Här beställer du smidigt produkter till fiske online – ibland också på rea! Köp olika typer av fiskelinor, bland annat en lina till pimpelfiske eller djuphavsfiske med lampa, och annan fiskeutrustning billigt på Harald Nyborg. Vi erbjuder alltid snabba leveranser och öppet köp i 30 dagar.