• 30 dagars öppet köp och returrätt
  • Prisgaranti - kolla oss först!

Häcksaxar

Om du behöver klippa, trimma eller beskära din häck behöver du en stark och pålitlig häcksax för jobbet. Bland andra Adano, Redback och Scheppach tillverkar häcksaxar som är utformade för att ta kontroll över din häck och få jobbet gjort på det mest effektiva sättet. Att klippa häcken är en av de uppgifter som husägare sällan hinner med.Men med bra utrustning blir det både lättare och roligare att få jobbet gjort, och hos Harald Nyborg säljer vi häcksaxar från olika märken för detta ändamål. På den här sidan kan du se vårt urval av häcksaxar, som omfattar både elektriska och bensindrivna häcksaxar samt häcksaxar med litiumjonbatterier.

Läs mer
Produkter
Du har sett 13 med 13 totalt
Du har sett 13 med 13

FAQ – vanliga frågor

  1. Vilken häcksax ska du välja?
    Du måste självklart välja en häcksax som har en svärdlängd som matchar storleken på din häck. Det mest hållbara och ljudsnåla alternativet är att välja batteridriven, och då blir du också av med en krånglig kabel.
  2. När ska man klippa häcken?
    Många väljer att klippa häckar två gånger om året. En gång runt midsommar och sedan igen i augusti. Du kan också välja att låta häcken växa och blomma fram till augusti och sedan klippa den en gång om året. Det kommer att glädja trädgårdens insekter, fåglar och smådjur som använder häcken som mat och/eller att leva i.
  3. Vad smörjer man häcksaxen med?
    För att underhålla din häcksax och säkerställa att den fungerar effektivt är det viktigt att regelbundet rengöra och smörja de rörliga delarna. Efter varje användning bör du ta bort alla gräs- och växtrester från bladen och sedan applicera en tunn film av olja på dem. Detta hjälper till att förhindra rostbildning och minskar friktionen mellan bladen, vilket gör att häcksaxen arbetar smidigare. Använd en lämplig smörjolja som är avsedd för trädgårdsredskap och följ tillverkarens instruktioner för bästa resultat. Regelbunden smörjning efter rengöring skyddar din häcksax mot slitage och förlänger dess livslängd, vilket gör dina trädgårdsprojekt enklare och mer njutbara.
  4. Hur rengör man häcksaxen?
    För att rengöra en häcksax, stäng av och koppla från enheten, torka av bladen med en trasa doppad i såpvatten eller en speciell rengöringslösning för häcksaxar, och torka sedan torrt. Applicera slutligen ett smörjmedel för att förhindra rost.
  5. Kan häcksax klippa små grenar?
    Ja, häcksaxar kan klippa små grenar, vanligtvis upp till en tjocklek på omkring 1/4 tum till 3/4 tum (cirka 0,6 till 1,9 cm), beroende på modell och tillverkare. Det är viktigt att kontrollera specifikationerna för den specifika häcksaxen för att veta dess kapacitet.

Få den oundvikliga häckklippningen gjord snabbt och effektivt med en häcksax

En av de mindre trevliga aspekterna av att äga hus och trädgård för många människor är att behöva klippa sina häckar regelbundet.Kanske har du upplevt en häck som har vuxit till en bredd som går längre än trottoaren? Nästa gång du hamnar i den situationen kan du använda din nya häcksax för att snabbt och effektivt trimma ner häcken så att den ser fin ut och håller sig ur vägen. Hos oss kan du ta en närmare titt på en bensindriven häcksax med stor klippkapacitet och ett handtag som kan vridas 180 grader.Du hittar också den lätta och mycket starka häcksaxen med laserskurna skärblad - denna modell är värd sin vikt i guld för att lätt fixa mycket krävande jobb. Överväg att komplettera med en häcksax för mindre jobb.