Träbriketter

Om du har skaffat en braskamin är det naturligtvis nödvändigt att ha lite tändved. Det bästa bränslet för en sådan ugn är helt klart träbriketter. Köper du dem i hög kvalitet får du mycket för pengarna – och här hos oss får du just det. Vi erbjuder träbriketter i hög kvalitet och till ett rimligt pris.

Läs mer
Produkter

FAQ – vanliga frågor

 1. Hur länge brinner träbriketter?
  Kvaliteten på träbriketter kan variera, beroende på hur hårt briketterna pressas och vilken typ av trä de är tillverkade av. Normalt är brinntiden för en vanlig träbrikett 3-4 timmar.
 2. Hur mycket träpellets använder man per år?
  Ett vanligt hus på 150 m2, som många familjer med 2 barn och 2 vuxna bor i, använder ca 5 ton träpellets på ett år, vilket motsvarar ca 9 kubikmeter.
 3. Vad är träpellets?
  Träpellets är komprimerat sågspån och träspån. Så gott som alla typer av trä görs till träpellets. Typiska träslag som gran, furu och bok är bäst för tillverkning av träpellets.
 4. Vilka träpellets är bäst?
  Se till att du köper träpellets av bra kvalitet som är gjorda för rätt ändamål. Våra Heatmax träpellets i 6 och 8 mm är riktigt bra träpellets och är tillverkade av 100% barrträ.

Träbriketter till kaminen

Om du ska använda vedbriketter till kaminen är det viktigt att välja några av bra kvalitet. Trots god ventilation är det ändå ett rum man vistas i. Håller virket av dålig kvalitet så gör inomhusklimatet det också. Som tur är säljer vi träbitar som är gjorda speciellt för att användas inomhus i en braskamin eller öppen spis. Det är därför helt klart rätt val om det är syftet. Dessutom kan de givetvis även användas till brasor utomhus. Du kan använda bra träbriketter till båda, men de av dålig kvalitet ska bara användas utomhus – och även där kommer de att sippra en hel del.


Barrträpellets

Träpellets är en bra produkt för eldning och bränsle i braskaminer. Dessutom är de av hög kvalitet, vilket gör att det inte är något ohälsosamt med att använda dem inomhus, till exempel i en braskamin. De används bäst för att tända braskaminen, så att du kan få läcker värme i hemmet. Det är bara något helt unikt med värmen som en braskamin erbjuder. Något som inte går att jämföra med värmen från en värmefläkt eller radiator. Som tur är säljer vi allt du behöver till braskaminen, så du kan komma igång.